Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Sulfina Barbu: Liberalizarea pietei muncii din Islanda este un semnal foarte bun pentru Romania

Decizia Guvernului Islandei de liberalizare totală a pieţei muncii pentru cetăţenii români este un semnal foarte bun, având în vedere că şi alte state europene ar putea ridica restricţiile de acest fel, a declarat, joi, ministrul Muncii Sulfina Barbu. ‘Este un semnal foarte bun pentru România, având în vedere că noi dorim şi milităm ca restricţiile pe piaţa muncii să fie ridicate şi de către celelalte state’, a spus ministrul Muncii.

În continuare, Sulfina Barbu şi-a exprimat convingerea că ridicarea restricţiilor va fi urmată de apariţia şi a unor oferte de muncă pentru cetăţenii români.

‘Noi ne dorim ca să crească ofertele de muncă în primul rând în România’, a subliniat Sulfina Barbu

Aceasta a arătat că rezultatele modificărilor aduse la Codul Muncii sunt ‘bune’: peste 1 milion de noi contracte de muncă şi 6,3 milioane pe contracte de muncă active, la sfârşitul lunii octombrie.

‘Ne dorim ca acest trend pozitiv să se menţină’, a spus în încheiere ministrul Muncii.

În prezent, 10 sate ale Uniunii Europene continuă să menţină restricţii impuse muncitorilor din România şi Bulgaria. Este vorba despre Austria, Belgia, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Marea Britanie şi Olanda. Parlamentul European a adoptat o rezoluţie care recomandă statelor membre UE să anuleze, începând din 2012, restricţiile impuse pe piaţa muncii românilor şi bulgarilor. AGERPRES

 

… 

Sulfina Barbu: Liberalizarea pietei muncii din Islanda este un semnal foarte bun pentru Romania

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: