Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

Un scandal de pedofilie provoacă alegeri anticipate în Islanda

Prim-ministrul islandez a anunțat vineri organizarea de alegeri parlamentare anticipate, al doilea scrutin de acest fel în mai puțin de un an, după retragerea unui partid din coaliția de centru-dreapta, fapt ce More »

Naţionala de tineret joacă meci decisiv cu Islanda pentru calificarea la Euro 2017. Junioarele au obţinut deja două victorii la Trofeul Carpaţi

Naţionala feminină de tineret (sub 19 ani) a câştigat cu 31-26 meciul secund cu Lituania, din cadrul turneului de calificare de la Carballo (Spania). După înfrângerea din prima zi cu Spania, 23-24, More »

Ţara unde nu contează dacă eşti femeie, bărbat, emigrant sau cetăţean: toţi vor primi salariu pe care-l merită

În timp ce mii de femei din întreaga lume cer eliminarea diferenţelor de salarii dintre femei şi bărbaţi, Islanda a sărbătorit ziua internaţională a femeii devenind prima ţară din lume care elimină More »

Pîna si în Islanda , islandezii citesc în presa de la Reykjavík despre guvernul din Rúmenía : „Á nóttunni, eins og þjófnaður !!!”

Dómsmálaráðherra Rúmeníu segir af sér. Floran Iordache, dómsmálaráðherra Rúmeníu, hefur sagt af sér í kjölfar þeirrar mótmælaöldu sem gengið hefur yfir landið síðustu daga.À Mörg hundruð þúsund hafa komið saman til mótmæla More »

Presa din Islanda vorbeste despre protestele gigantice de peste hálf milljón de români

Um það bil hálf milljón Rúmena tók í dag þátt í mótmælum gegn stjórnvöldum. Þau hafa staðið síðastliðna sex daga. Tvö til þrjú hundruð þúsund komu saman í höfuðborginni Búkarest, 45 þúsund More »

Presa islandeza : chiar si în Islanda la Reykjavik, Grindeanu & Dragnea umbla în costume de Jilava „Stjórnvöld í Rúmeníu gefa eftir”

Sorin Grindeanu, forsætisráðherra Rúmeníu, ætlar að draga til baka opinbera tilskipun sem felur í sér að það verður ekki saknæmt að þiggja mútur og misbeita valdi sínu ef ávinningurinn er innan við More »

Si în mica Islanda : Mikill fjöldi Rúmena komu saman til að mótmæla landlægri spillingu

Tæplega 300 þúsund Rúmenar komu saman í höfuðborginni Búkarest og víðar í kvöld til að mótmæla ákvörðun stjórnvalda að lækka hámarksrefsingu fyrir ákveðna gerð spillingarbrota. Stjórnarandstaðan hefur lagt fram vantraust á ríkisstjórn More »

 

Referendumul din Islanda pentru Legea Icesave va avea loc la 6 martie

Referendumul din Islanda privind legea pentru despagubirea clientilor britanici si olandezi care si-au pierdut economiile in urma prabusirii bancii Icesave va avea loc la 6 martie, a anuntat, ieri, guvernul de la Reykjavik. “Am decis ca referendumul (asupra Icesave) sa aiba loc la 6 martie”, a declarat ministrul islandez al Justitiei, Ragna Arnadottir. Parlamentul islandez a stabilit la 8 ianuarie ca referendumul, necesar in urma blocarii legii de catre presedinte, sa aiba loc cel tarziu la 6 martie, fara a fixa data exacta.

Presedintele islandez Olafur Ragnar Grimsson a anuntat pe 5 ianuarie, convocarea unui referendum, dupa ce a respins, la presiunea opiniei publice islandeze, legea adoptata de Parlament.

Legea Icesave prevedea plata, pana in 2024, a unor despagubiri in valoare de 3,8 miliarde de euro, suma data de Marea Britanie si Olanda in avans pentru a-i despagubi pe cei peste 320.000 de cetateni britanci si olandezi ramasi fara economii in urma prabusiri bancii islandeze. Dupa respingerea legii, Olafur Ragnar Grimsson a data asigurari ca Islanda isi va onora angajamentele financiare fata de Marea Britanie si Olanda.

……………..

Referendumul din Islanda pentru Legea Icesave va avea loc la 6 martie

Comentarii

Comentarii

One Response to Referendumul din Islanda pentru Legea Icesave va avea loc la 6 martie

  1. cost:))in spune:

    De ce nu ma mira ca BBC da vina pentru criza din Islanda pe capitalism? Acelasi BBC care invita economisti care spun ca pentru a iesi America din criza este nevoie ca Obama sa cheltuiasca si mai multi bani, sa faca si mai multe datorii. Ceea ce a vea el de reprosat lui Obama era ca nu cheltuieste indeajuns.. nu intrebati pe socialistii de la BBC despre economie pentru ca nu veti sfirsi decit prin a intelege si mai putin.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: