Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

Un scandal de pedofilie provoacă alegeri anticipate în Islanda

Prim-ministrul islandez a anunțat vineri organizarea de alegeri parlamentare anticipate, al doilea scrutin de acest fel în mai puțin de un an, după retragerea unui partid din coaliția de centru-dreapta, fapt ce More »

Naţionala de tineret joacă meci decisiv cu Islanda pentru calificarea la Euro 2017. Junioarele au obţinut deja două victorii la Trofeul Carpaţi

Naţionala feminină de tineret (sub 19 ani) a câştigat cu 31-26 meciul secund cu Lituania, din cadrul turneului de calificare de la Carballo (Spania). După înfrângerea din prima zi cu Spania, 23-24, More »

Ţara unde nu contează dacă eşti femeie, bărbat, emigrant sau cetăţean: toţi vor primi salariu pe care-l merită

În timp ce mii de femei din întreaga lume cer eliminarea diferenţelor de salarii dintre femei şi bărbaţi, Islanda a sărbătorit ziua internaţională a femeii devenind prima ţară din lume care elimină More »

Pîna si în Islanda , islandezii citesc în presa de la Reykjavík despre guvernul din Rúmenía : „Á nóttunni, eins og þjófnaður !!!”

Dómsmálaráðherra Rúmeníu segir af sér. Floran Iordache, dómsmálaráðherra Rúmeníu, hefur sagt af sér í kjölfar þeirrar mótmælaöldu sem gengið hefur yfir landið síðustu daga.À Mörg hundruð þúsund hafa komið saman til mótmæla More »

Presa din Islanda vorbeste despre protestele gigantice de peste hálf milljón de români

Um það bil hálf milljón Rúmena tók í dag þátt í mótmælum gegn stjórnvöldum. Þau hafa staðið síðastliðna sex daga. Tvö til þrjú hundruð þúsund komu saman í höfuðborginni Búkarest, 45 þúsund More »

Presa islandeza : chiar si în Islanda la Reykjavik, Grindeanu & Dragnea umbla în costume de Jilava „Stjórnvöld í Rúmeníu gefa eftir”

Sorin Grindeanu, forsætisráðherra Rúmeníu, ætlar að draga til baka opinbera tilskipun sem felur í sér að það verður ekki saknæmt að þiggja mútur og misbeita valdi sínu ef ávinningurinn er innan við More »

Si în mica Islanda : Mikill fjöldi Rúmena komu saman til að mótmæla landlægri spillingu

Tæplega 300 þúsund Rúmenar komu saman í höfuðborginni Búkarest og víðar í kvöld til að mótmæla ákvörðun stjórnvalda að lækka hámarksrefsingu fyrir ákveðna gerð spillingarbrota. Stjórnarandstaðan hefur lagt fram vantraust á ríkisstjórn More »

 

Premiul pentru „Cea Mai Liniştită Ţară din Lume” se acordă…. Islandei


Conform Indexului Păcii Globale, raport anual al Institutului pentru Economie & Pace, Somalia nu este o destinaţie turistică de top.

Oricui caută cel mai retras şi discret stat, trebuie să îi placă vulcanii, gheţarii şi izvoarele termale. Islanda, mica insulă nordică fără o armată permanentă şi cea mai mică populaţie a unui stat membru NATO, este cea mai paşnică ţară din lume, spune Indexul Păcii Mondiale.

Islanda este cea mai progresistă naţiune de pe planetă: ajutorul social include asistenţa medicală şi educaţie pentru toţi cei 320.000 de cetăţeni ai săi; în mare parte acest lucru este datorat energiei geotermale (producerea de energie are costuri minime) şi este prima ţară din lume care a legalizat căsătoria între homosexuali.

Cu toate că şi Islanda a fost lovită ce criza economică, în 2008 a intrat în insolvenţă, lucru care a generat mişcări sociale iar în 2010 erupţia vulcanului Eyjafjallajökull a creat haos în traficul aerian, reputaţia de paradis liberal liniştit, a pus această ţară în fruntea listei ţărilor cele mai liniştite.

După Islanda urmează, Danemarca şi Noua Zeelandă, amândouă la egalitate.

În lista celor 158 de ţări, Somalia este pe ultimul loc iar Siria, despre care Naţiunile Unite spun că a intrat în război civil, a căzut mai mult de 30 de locuri.

Conform datelor Institutului pentru Economie & Pace pentru ţările de la capătul listei mai există speranţă iar per total lumea a devenit mai liniştită pentru prima oară din 2009.

http://www.jurnalul.ro/externe/cea-mai-linistita-tara-din-lume-615980.htm

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: