Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Organizarea Festivalului Lipatti Evenings in Islanda

Asociația ART A LA CARTE transmite următorul comunicat de presă privind organizarea Festivalului Lipatti Evenings in Islanda:

”Festivalul Lipatti Evenings aduce zilele acestea în viața muzicală a Islandei mari interpreți români ce vor concerta în memoria marelui pianist român Dinu Lipatti.

logo-lipatti-evenings-cu-bow

După ce a mijlocit întâlnirea publicului românesc cu reputați instrumentiști norvegieni și ruși, care au concertat la Ateneul Român și în Sala Thalia și după prezența în ultima decadă a lunii iunie în  festivalul Valdres Sommersymfoni din Norvegia, Lipatti Evenings va fi găzduit în perioada 6-13 august de Icelandic Chamber Music Festival.

În cadrul acestui eveniment vor avea loc patru recitaluri susținute de muzicieni români. În 6 august secțiunea românească debutează prin masterclass-ul susținut de profesorul universitar Vlad Dimulescu, directorul Departamentului de instrumente cu claviatură și muzică de cameră al Universității de Muzică București, iar în 7 august primul recital va fi oferit publicului islandez de Trio Pro Arte, formație camerală în rezidență la Ateneul Român din București. Cei trei renumiți muzicieni, Nicolae Licareț, pian, Anda Petrovici, vioară, Marin Cazacu, violoncel, vor aborda un program divers, de la Haydn, Beethoven și Schubert până la Enescu. Începând cu 8 august cei trei muzicieni români își vor lua în primire rolul de profesori la masterclass-urile de muzică de cameră organizate în festival. În data de 9 august are loc cel de-al doilea recital românesc, pianistul Vlad Dimulescu, muzician de mare profunzime, urmând să interpreteze un program pretențios, cu lucrări de Brahms și Enescu. Alți doi pianiști români vor cânta în memoria marelui Dinu Lipatti pentru publicul islandez. În data de 10 august Răzvan Dragnea, un pianist viguros, cu o tehnică impresionantă, va prezenta două sonate, Hammerklavier de Beethoven și Sonata nr. 8 de Prokofiev. Secțiunea Lipatti Evenings din cadrul festivalului islandez de muzică de cameră (Tónlistarhátíð unga fólksins) va fi încheiată de recitalul uneia dintre cele mai expresive pianiste ale scenei muzicale românești, Mădălina Pașol, care va interpreta 10 preludii de Rahmaninov, Marea Poloneză de Chopin, Alborada del gracioso de Ravel și spectaculoasa Toccatta de Paul Constantinescu.

http://copenhaga.mae.ro/local-news/1418

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: