Un scandal de pedofilie provoacă alegeri anticipate în Islanda

Prim-ministrul islandez a anunțat vineri organizarea de alegeri parlamentare anticipate, al doilea scrutin de acest fel în mai puțin de un an, după retragerea unui partid din coaliția de centru-dreapta, fapt ce More »

Naţionala de tineret joacă meci decisiv cu Islanda pentru calificarea la Euro 2017. Junioarele au obţinut deja două victorii la Trofeul Carpaţi

Naţionala feminină de tineret (sub 19 ani) a câştigat cu 31-26 meciul secund cu Lituania, din cadrul turneului de calificare de la Carballo (Spania). După înfrângerea din prima zi cu Spania, 23-24, More »

Ţara unde nu contează dacă eşti femeie, bărbat, emigrant sau cetăţean: toţi vor primi salariu pe care-l merită

În timp ce mii de femei din întreaga lume cer eliminarea diferenţelor de salarii dintre femei şi bărbaţi, Islanda a sărbătorit ziua internaţională a femeii devenind prima ţară din lume care elimină More »

Pîna si în Islanda , islandezii citesc în presa de la Reykjavík despre guvernul din Rúmenía : „Á nóttunni, eins og þjófnaður !!!”

Dómsmálaráðherra Rúmeníu segir af sér. Floran Iordache, dómsmálaráðherra Rúmeníu, hefur sagt af sér í kjölfar þeirrar mótmælaöldu sem gengið hefur yfir landið síðustu daga.À Mörg hundruð þúsund hafa komið saman til mótmæla More »

Presa din Islanda vorbeste despre protestele gigantice de peste hálf milljón de români

Um það bil hálf milljón Rúmena tók í dag þátt í mótmælum gegn stjórnvöldum. Þau hafa staðið síðastliðna sex daga. Tvö til þrjú hundruð þúsund komu saman í höfuðborginni Búkarest, 45 þúsund More »

Presa islandeza : chiar si în Islanda la Reykjavik, Grindeanu & Dragnea umbla în costume de Jilava „Stjórnvöld í Rúmeníu gefa eftir”

Sorin Grindeanu, forsætisráðherra Rúmeníu, ætlar að draga til baka opinbera tilskipun sem felur í sér að það verður ekki saknæmt að þiggja mútur og misbeita valdi sínu ef ávinningurinn er innan við More »

Si în mica Islanda : Mikill fjöldi Rúmena komu saman til að mótmæla landlægri spillingu

Tæplega 300 þúsund Rúmenar komu saman í höfuðborginni Búkarest og víðar í kvöld til að mótmæla ákvörðun stjórnvalda að lækka hámarksrefsingu fyrir ákveðna gerð spillingarbrota. Stjórnarandstaðan hefur lagt fram vantraust á ríkisstjórn More »

Arheologii au găsit un mormânt vechi de 1.000 de ani în Islanda

Arheologii au găsit în Islanda mai multe morminte vechi de 1.000 de ani. Spre surprinderea lor, dintr-unul din ele ieșea un obiect din os, folosit, probabil, la prinderea pieselor vestimentare, și o More »

Sărbătoare în Islanda. Cum au fost primiți acasă ”eroii” de la Euro 2016. ”Există încă basme!”

Eliminați de la Euro 2016, după un parcurs istoric la un turneu final, fotbaliștii reprezentativei nordice au fost primiţi ca nişte eroi la revenirea lor în ţară, luni seara, la Reykjavik. ”Există More »

Radio Romania Actualitati : Dorim sa contactam un roman care locuieste in Islanda pentru un reportaj despre evenimentele actuale de la Reykjavík

Buna ziua, Va contactam cu rugamintea de a ne ajuta cu un contact telefonic al unui roman care locuieste in Islanda si care ar putea sa nerelateze citeva detalii privind consecintele locale More »

 

Islanda vrea in Uniunea Europeana

Islanda a depus vineri candidatura la aderarea la Uniunea Europeană, pe lângă preşedinţia suedeză a Uniunii şi Comisia Europeană. În prealabil, Parlamentul islandez a votat favorabil, relatează AFP.

"Candidatura a fost depusă la guvernul suedez. Ambasadorul islandez la Stockholm s-a întâlnit vineri cu secretarul permanent al Ministerului suedez de Externe şi i-a prezentat candidatura", a spus Ministerul islandez de Externe.

"În acelaşi timp, ambasadorul islandez la UE a prezentat candidatura la CE".

Parlamentul islandez a aprobat încă de joi începerea negocierilor pentru aderarea la UE, deoarece economia ţării s-a prăbuşit din cauza crizei economice.

Aderarea Islandei va fi supusă unui referendum la încheierea negocierilor cu UE.

Guvernul speră într-o aderare în 2012

Islanda vrea in Uniunea Europeana Islanda a depus vineri candidatura la aderarea la Uniunea Europeana, pe langa presedintia suedeza a Uniunii si Comisia Europeana. In prealabil, Parlamentul islandez a votat favorabil, relateaza AFP. document.getElementById(‘article_files’).className = ”; "Candidatura ... Islanda vrea in Uniunea Europeana

Vezi stirea local

Islanda si-a depus oficial candidatura la UEINFORMATIA.RO(AmosNews)

Islanda si-a depus oficial candidatura la UE Islanda si-a depus astazi candidatura de aderare la UE. Documentul a fost inaintat presedintiei suedeze a Uniunii si Comisiei Europene, dupa votul favorabil din Parlamentul islandez. "Candidatura a fost depusa la guvernul suedez. Ambasadorul islandez la ...

Vezi stirea local

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: