Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Islanda, un univers al contrastelor


"Vreau o vacanţă exotică!" iată o replică pe care o auzim cu siguranţă în fiecare sezon estival de la partenerul de viaţă. Şi gândul ne duce cu siguranţă la Insulele Canare, la Bali, la Coasta de Azur sau Maldive. Exotic, însă, nu este sinonim cu temperaturi ridicate, tinere în costume de baie, plajă aurită sau cocotieri. Exotic înseamnă special, îndepărtat, învăluit cu puţin mister… vă propunem o vacanţă foarte exotică, în largul oceanului: Islanda.

Insula situată în Oceanul Atlantic ocupă o suprafaţă de peste 100.000 de km2, dintre care aproximativ 10.000 sunt acoperiţi de gheţari, iar cel mai înalt punct al Islandei este reprezentat de vârful Hvannadalshnjúkur (2,119m). Numărul islandezilor depăşeşte 300.000, iar două treimi din populaţie locuieşte în capitala statului, Reykjavik, şi în zona invecinată. Centrul insulei este imposibil de locuit astfel că toate aglomerările urbane sunt dispuse în zonele de coastă.

Capitala cosmopolită se integrează ca o pictură impresionistă în peisajul sălbatic al întregii insule. Un oraş al contrastelor, Reykjavík adună pe străzile sale case mici decorate cu ornamente din fier forjat alături de clădiri înalte din sticlă, rocile vulcanice pornesc de sub fundaţiile muzeelor, iar amprente ale culturilor europene sau americane se intercalează cu puternicele trăsături vikinge pe care încă le mai păstrează capitala.

Zona rurală care învăluie oraşul este cu siguranţă spectaculoasă. Departe de obişnuitele noastre câmpuri cu maci şi peisaje grigoresciene cu car cu boi, partea exterioară capitalei islandeze te duce la pescuit, plimbări cu barca, călărit, căţărări, sau de ce nu o scurtă partidă de golf, ori şi mai bine, un "sport" mai puţin convenţional – privitul balenelor.

Este cu siguranţă interzis să rataţi o zi petrecută la una dintre numeroasele piscine termale sau la spa. Fie că preferaţi inotul, sau doar vă doriţi să vă relaxaţi într-o baie termală, sau poate doar vă doriţi să socializaţi cu islandezii, aceste piscine sunt cel mai recomandat loc pentru turişti.

O categorie aparte de turişti sigur se vor simţi foarte în elementul lor în insula din Atlantic: gurmanzii. În Reykjavík există o sumedenie de restaurante renumite pentru bucataria într-adevăr inedită şi pentru ingredientele specifice.

Galerii sau muzee, concerte sau piese de teatru, hotel de lux sau natura nealterată de tehnologie, Islanda le are pe toate şi a găsit şi echilibrul perfect între ele. Este recomandabil să vă achiziţionaţi din timp un "card de bun-venit în Reykjavík" care vă oferă multe facilităţi.

Transportul este gratuit şi multe muzee şi galerii permit accesul liber posesorilor acestuia. Poate fi cumpărat pe preţul de 10 lire/zi de la infochişcuri, staţii de autobuz sau de la primărie.

Să nu uitaţi să treceţi pe lista activităţilor obligatorii o vizită la Bláa Loníô, Grindavík. Este un lac imens care îndeplineşte rol de piscină, a cărui temperatură urcă până la 36 de grade Celsius. Compexul din care face parte acest lac termal cuprinde şi o zonă de tratamente, una de spa, restaurant, baruri şi o casă de oaspeţi.

Dacă alegeţi Islanda ca destinaţie, în niciun caz să nu vă uitaţi masca de ochi acasă. Din punctul de vedere al consumului de energie electric, pe timpul verii Islanda este probabil ţara cu cele mai mici facturi la lumină pentru că ziua ţine la propriu 24 de ore.
Probabil şi faptul că întreaga noapte intensitatea luminii este similară unui "pe înserat" european face ca petrecerea să ţină de fiecare dată până în zori. Islandezii sunt renumiţi pentru viaţa de noapte incredibilă pe care o petrec, iar turiştii nu s-au plâns niciodată de lipsa distracţiei în Reykjavík.

La fel de exotice ca şi insula sunt totuşi şi preţurile pe care va trebui să le achiţi pentru o vacanţă în această regiune. Cazarea şi masa nu sunt printre cele mai piperate din Europa, însă, după cum aţi putea bănui este destul de scump să ajungi la Reykjavík şi să te întorci. Un zbor dus-întors până în capitala islandeză vă va goli buzunarul de o sumă care depăşeşte puţin 3500 RON.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: