Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

Un scandal de pedofilie provoacă alegeri anticipate în Islanda

Prim-ministrul islandez a anunțat vineri organizarea de alegeri parlamentare anticipate, al doilea scrutin de acest fel în mai puțin de un an, după retragerea unui partid din coaliția de centru-dreapta, fapt ce More »

Naţionala de tineret joacă meci decisiv cu Islanda pentru calificarea la Euro 2017. Junioarele au obţinut deja două victorii la Trofeul Carpaţi

Naţionala feminină de tineret (sub 19 ani) a câştigat cu 31-26 meciul secund cu Lituania, din cadrul turneului de calificare de la Carballo (Spania). După înfrângerea din prima zi cu Spania, 23-24, More »

Ţara unde nu contează dacă eşti femeie, bărbat, emigrant sau cetăţean: toţi vor primi salariu pe care-l merită

În timp ce mii de femei din întreaga lume cer eliminarea diferenţelor de salarii dintre femei şi bărbaţi, Islanda a sărbătorit ziua internaţională a femeii devenind prima ţară din lume care elimină More »

Pîna si în Islanda , islandezii citesc în presa de la Reykjavík despre guvernul din Rúmenía : „Á nóttunni, eins og þjófnaður !!!”

Dómsmálaráðherra Rúmeníu segir af sér. Floran Iordache, dómsmálaráðherra Rúmeníu, hefur sagt af sér í kjölfar þeirrar mótmælaöldu sem gengið hefur yfir landið síðustu daga.À Mörg hundruð þúsund hafa komið saman til mótmæla More »

Presa din Islanda vorbeste despre protestele gigantice de peste hálf milljón de români

Um það bil hálf milljón Rúmena tók í dag þátt í mótmælum gegn stjórnvöldum. Þau hafa staðið síðastliðna sex daga. Tvö til þrjú hundruð þúsund komu saman í höfuðborginni Búkarest, 45 þúsund More »

Presa islandeza : chiar si în Islanda la Reykjavik, Grindeanu & Dragnea umbla în costume de Jilava „Stjórnvöld í Rúmeníu gefa eftir”

Sorin Grindeanu, forsætisráðherra Rúmeníu, ætlar að draga til baka opinbera tilskipun sem felur í sér að það verður ekki saknæmt að þiggja mútur og misbeita valdi sínu ef ávinningurinn er innan við More »

Si în mica Islanda : Mikill fjöldi Rúmena komu saman til að mótmæla landlægri spillingu

Tæplega 300 þúsund Rúmenar komu saman í höfuðborginni Búkarest og víðar í kvöld til að mótmæla ákvörðun stjórnvalda að lækka hámarksrefsingu fyrir ákveðna gerð spillingarbrota. Stjórnarandstaðan hefur lagt fram vantraust á ríkisstjórn More »

 

Islanda, ţara în care locuinţele nu se încuie, iar maşinile sunt parcate cu cheile în contact!

Nu are armată, iar infracţionalitatea este o noţiune pe care cei 325.671 de locuitori n-au întâlnit-o decât în dicţionar. Violenţa aproape că nu există, iar ofiţerii obişnuiţi nu poartă arme de foc.

reykjavik-iceland_41751_600x450

Ţară extrem de sigură, Islanda se poate lăuda cu una dintre cele mai scăzute rate ale criminalităţii din lume. De-a lungul întregii sale istorii, poliţia islandeză a făcut doar o singură dată uz de arme de foc, fiind obligată, în decembrie 2013, să împuşte un bărbat bolnav psihic care a tras de la fereastra apartamentului său.


Islanda este renumită în istorie prin faptul că nu are armată. Astfel, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost ocupată de forţele britanice pentru a preveni cucerirea ei de către Germania. Are o unitate de menţinere a păcii formată din 30 de persoane, condusă de Ministerul Islandez de Relaţii Externe. Este desemnată în principal pentru operaţii de păstrare a păcii şi a fost fondată în anii 1990 pentru a îmbunătăţi statutul Islandei în cadrul NATO, căci suferea de lipsa unor forţe armate, suficiente pentru a suporta operaţiunile pacifiste ale NATO. Din moment ce nu sunt o armată propriu-zisă, se spune că Islanda nu are armată. Cea mai mare componentă militară este paza de coastă (Territorial Waters Guard), care este similară, în structură şi mod de operare, cu forţele marine ale multor alte ţări. Include bărci de patrulare armate, nave de patrulare aproape de ţărm, o navă ştiinţifică şi o secţiune de aeronautică ce operează cu aeronave cu aripa fixă şi cu un elicopter. Navele acestei forţe au intrat în luptă cu vasele de război ale Marinei Regale în timpul Războaielor Codului din anii 1950 şi 1970.

Folosirea cheilor, o grosolănie!

mai mult  :  http://www.tribuna.ro/stiri/tribuna-de-weekend/islanda-tara-in-care-locuintele-nu-se-incuie-iar-masinile-sunt-parcate-cu-cheile-in-contact-106393.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: