Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Islanda, ţara în care locuinţele nu se încuie, iar maşinile sunt parcate cu cheile în contact!

Nu are armată, iar infracţionalitatea este o noţiune pe care cei 325.671 de locuitori n-au întâlnit-o decât în dicţionar. Violenţa aproape că nu există, iar ofiţerii obişnuiţi nu poartă arme de foc.

reykjavik-iceland_41751_600x450

Ţară extrem de sigură, Islanda se poate lăuda cu una dintre cele mai scăzute rate ale criminalităţii din lume. De-a lungul întregii sale istorii, poliţia islandeză a făcut doar o singură dată uz de arme de foc, fiind obligată, în decembrie 2013, să împuşte un bărbat bolnav psihic care a tras de la fereastra apartamentului său.


Islanda este renumită în istorie prin faptul că nu are armată. Astfel, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost ocupată de forţele britanice pentru a preveni cucerirea ei de către Germania. Are o unitate de menţinere a păcii formată din 30 de persoane, condusă de Ministerul Islandez de Relaţii Externe. Este desemnată în principal pentru operaţii de păstrare a păcii şi a fost fondată în anii 1990 pentru a îmbunătăţi statutul Islandei în cadrul NATO, căci suferea de lipsa unor forţe armate, suficiente pentru a suporta operaţiunile pacifiste ale NATO. Din moment ce nu sunt o armată propriu-zisă, se spune că Islanda nu are armată. Cea mai mare componentă militară este paza de coastă (Territorial Waters Guard), care este similară, în structură şi mod de operare, cu forţele marine ale multor alte ţări. Include bărci de patrulare armate, nave de patrulare aproape de ţărm, o navă ştiinţifică şi o secţiune de aeronautică ce operează cu aeronave cu aripa fixă şi cu un elicopter. Navele acestei forţe au intrat în luptă cu vasele de război ale Marinei Regale în timpul Războaielor Codului din anii 1950 şi 1970.

Folosirea cheilor, o grosolănie!

mai mult  :  http://www.tribuna.ro/stiri/tribuna-de-weekend/islanda-tara-in-care-locuintele-nu-se-incuie-iar-masinile-sunt-parcate-cu-cheile-in-contact-106393.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: