Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Islanda, ţara cu cei mai mulţi scriitori din lume


În Islanda e greu să nu te întâlneşti cu un scriitor. Cu o populaţie de circa 300.000 de cetăţeni, Islanda cunoaşte în vremurile actuale un adevarat boom al cărţilor, având mai mulţi scriitori, mai multe cărţi publicate, precum şi mai multe cărţi citite, pe cap de locuitor, decât oriunde în altă parte a lumii, notează BBC.

Potrivit unei statistici neoficiale se preconizează că unul din zece islandezi va publica cel puţin o carte. Un tânăr scriitor povesteşte pentru BBC că scrisul devine extrem de competitiv în Islanda. "Competiţia este prezentă în această lume, mai ales că şi părinţii mei publică. Încercăm să nu concurăm chiar între noi, prin urmare am ales să publicăm în ani diferiţi", spune scriitorul Kristin Eirikskdottir. "Scriitorii sunt respectaţi aici. Trăiesc bine, unii chiar primesc salariu", declară Agla Magnusdottir, şefa Centrului Islandic de Literatură, care are printre atribuţii oferirea asistenţei financiare pentru scriitori, precum şi ajutarea acestora asupra traducerilor. Pentru ţările nordice, nu este surprinzător că Islanda are atât de mulţi scriitori. Aproape toate genurile literare sunt acoperite pe mica insulă, începând cu povestiri saga moderne, poezii, cărţi dedicate copiilor până la ficţiunea erotică. Totuşi, genul literar care a avut un boom în lumea culturală islandeză este cel poliţist. "Vânzările acestui gen sunt duble faţă de ceilalţi vecini nordici", adaugă Agla Magnusdottir.

mai mult la :

Islanda, ţara cu cei mai mulţi scriitori din lume | adevarul.ro

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: