Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Islanda cedeaza si va plati datoriile catre Anglia si Olanda

Olafur Ragnar Grimsson, preşedintele Islandei


Islanda va plăti Marii Britanii şi Olandei cele 4 miliarde de euro pe care guvernele celor două ţări le-au plătit clienţilor băncii Landsbanki, chiar dacă islandezii au respins această idee la un referendum organizat săptămâna trecută, scrie BBC News.

Supus la presiuni imense din partea celor două ţări, Olanda ajungând să ameninţe că Islanda nu va intra în UE până nu îşi plăteşte datoriile, preşedintele islandez Olafur Ragnar Grimsson a declarat că acestea ar putea fi returnate cu banii obţinuţi din vânzarea activelor băncii falimentare.

"Cred că mesajul principal al referendumului este că înainte de a se cere oamenilor obişnuiţi să plătească pentru băncile falimentate, mai degrabă ar trebui utilizate activele din cadrul băncilor în acest sens", a spus Grimsson.

După ce sistemul bancar din Islanda s-a prăbuşit în octombrie 2008, guvernele din Olanda şi Marea Britanie au despăgubit aproximativ 400.000 de persoane care au avut depozite la banca islandeză, care opera în cele două ţări sub numele Icesave, Islanda urmând să decidă asupra modalităţii în care va plăti sumele datorate executivelor celor două ţări.

Din 2008 şi până acum, Islanda nu şi-a achitat datoriile către cele două state, iar islandezii refuză să suporte costurile unei probleme care ţine de afacerile bancare private.

În acest context, ministrul olandez de finanţe Jan Kees de Jager a declarat public că aderarea Islandei la Uniunea Europeană depinde de modul în care ţara va găsi o soluţie pentru a-şi achita datoriile.

În rezolvarea problemei ar mai putea fi implicat şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), susţine membrul executivului olandez, care spune că "vrem să implicăm cât mai mult posibil FMI, pentru a se crea pentru Islanda obligaţia ireversibilă că îşi va îndeplini obligaţiile".

Cu privire la respingerea prin referendum de către islandezi a planului de achitare a datoriilor, Grimsson a spus că acest lucru nu trebuie înţeles ca un refuz de a plăti datoriile.

Mai degrabă, spune el, este pus sub semnul întrebării modul în care vor fi garantate plăţile de către stat, dat fiind cadrul legislativ din Uniunea Europeană.

"A cere garanţii statului, fapt care ar presupune că oamenii obişnuiţi ar trebui să-şi asume responsabilitatea, este puţin probabil şi problema ar putea fi disputată prin prisma cadrului legislativ european", a mai spus Grimsson.

Intra in Revolutia Gandul si castiga un iPad pe zi! Aboneaza-te acum la newsletter pe pagina de concurs www.gandul.info/concurs si participi automat la toate tragerile la sorti ramase pana la sfarsitul concursului.

….Islanda cedeaza si va plati datoriile catre Anglia si Olanda

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: