Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

FOTO: Fenomen astronomic incredibil de rar surprins de un fotograf roman in Islanda

Planeta Venus s-a interpus între Pământ şi Soare în această dimineaţă, marcând unul dintre cele mai rare fenomene astronomice.

Tranzitul planetei Venus se petrece o dată la aproximativ 100 de ani. Nici unul dintre oamenii care au fost martorii evenimentului nu vor mai putea asista vreodată la un fenomen similar.

Următorul tranzit al planetei Venus se va produce abia pe 11 decembrie 2117, relatează Robert Bentia, prin intermediul unui mail trimis redacţiei "România liberă". Fotograful a umărit fenomenul din Islanda, începând cu ora 22:04, ora locală.

Trecerea planetei Venus peste discul solar este un eveniment astronomic foarte rar. Acesta se repetă, în general, la fiecare 8, 121,5, 8 şi 105,5 ani. Aproape întotdeauna, tranziţiile planetei Venus se produc în perechi, separate de 8 ani. Cele mai apropiate excepţii (tranzite singulare) sunt cele din 1396 şi 3089.

„O situaţie interesantă se produce în zona Islandei, de unde am observat începutul fenomenului şi aştept cu nerăbdare sfârşitul tranzitului, Soarele apunând acum câteva minute, pentru o scurtă perioadă de timp, la nivelul maxim al fenomenului", a declarat Robert Bentia, aflat în Reykjavik, capitala Islandei.

Galeria de mai sus vă prezintă câteva imagini cu tranzitul planetei Venus peste discul solar, aşa cum a fost observat, din Islanda, de către Robert Bentia.

…..   FOTO: Fenomen astronomic incredibil de rar surprins de un fotograf roman in Islanda

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: