Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Expoziție Dan Perjovschi în Islanda


Dan Perjovschi vernisează pe 15 septembrie prima sa expoziţie în Islanda, la Muzeul de artă contemporană din Reykjavik, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra. Proiectul a fost iniţiat de ICR Londra ca parte a strategiei de promovare a culturii române subsumate principiului “acţiunea celor patru capitale: Londra, Edinburgh, Dublin şi Reykjavik”, precum şi în urma succesului sezonului de film românesc la Festivalul de la Reykjavik în 2011.

Numită “News from the Island”, expoziţia lui Dan Perjovschi se desfăşoară într-una dintre sălile principale ale muzeului, pe pereţii căreia artistul a desenat cu marker negru, timp de o săptămînă, celebrele sale comentarii vizuale cu tematică politică, socială şi culturală. Lucrările vizează existenţa cotidiană în lumea globală prin subiecte precum criza economică actuală, Europa, conflictele politice, spaţiul public şi mass-media, clişeele şi valorile generate de consumerismul excesiv.  Convins că arta trebuie să fie vie şi, deci, efemeră, Perjovschi foloseşte desenul pentru a satiriza marile probleme ale lumii în care trăim. În galerii, desenele sînt realizate „la cald“, pe pereţi sau în spaţii neconvenţionale, iar viaţa lor durează, de cele mai multe ori, atât cât este deschisă expoziţia.

Dan Perjovschi este unul dintre cei mai apreciaţi artişti români contemporani, cu expoziţii de anvergură în muzee şi bienale internaţionale de prestigiu printre care MoMa New York, Tate Modern (Londra) şi Tate Liverpool, Palais de Tokyo (Paris), Muzeul de Artă Contemporană Mexico City, Bienalele de artă de la Veneţia şi Lyon.
În iunie 2012, împreună cu Lia Perjovschi, artistul a reprezentat România la proiectul “Wide Open School” de la Hayward Gallery, Southbank Centre, alături de alţi peste 100 de artişti binecunoscuţi din toate ţările participante la Jocurile Olimpice de la Londra. Pe durata Olimpiadei Culturale, Dan Perjovschi a ilustrat, totodată, newsletter-ul ICR Londra, cu desene pe teme sportive.

Expoziție Dan Perjovschi în Islanda

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: