Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Europarlamentarul PDL Cristian Preda este in Islanda


”Întrucât sunt în Islanda și trebuie să particip la mai multe reuniuni în calitate de membru al Parlamentului European, nu pot face multe comentarii referitoare la decizia BPN de astăzi”, explică Preda, pe blog.

”Mă mulțumesc să citez următoarele: “Membrii luați în discuție spre a fi sancționați vor fi anunțați cu cel puțin 3 zile înainte de data întrunirii organismului care dezbate cauza lor și au dreptul să folosească în apărarea lor toate mijloacele de probă”. Acesta este conținutul articolului 29 din Statutul PDL. Menționez că nu am fost anunțat că BPN va dezbate cauza și, evident, nu am avut niciun mijloc la dispoziție pentru a mă apăra. Graba strică treaba. Decizia nu respectă Statutul. Nu ar fi prima dată când BPN citește după ce decide. Iată de ce consider că e un abuz. Un abuz susținut de un calcul politic eronat”, susține europarlamentarul PDL.

Prezenta in Islanda ma impiedica sa reactionez asa cum as fi dorit la evenimentele din tara. O voi face miercuri seara, la intoarcerea in Romania: pana atunci trebuie sa imi vad de treaba, ca ales in Parlamentul European. In orice caz, imi voi apara drepturile politice in numele principiilor pe care le-am aparat si pana acum. O uriasa neintelegere planeaza asupra spatiului public de la noi si e de datoria mea s-o lamuresc.

El le mulțumește celor care i-au trimis mesajele de susținere. ”Ei mă vor ajuta să mă bat pentru dreptate!”, încheie Preda.

BPN al PDL a supus luni la vot cererea de excludere a lui Cristian Preda depusă de Silviu Prigoană, propunerea fiind adoptată prin vot de majoritatea membrilor, înregistrându-se şi două voturi contra. Biroul Permanent face însă doar o recomandare, iar decizia finală aparţine Consiliului Naţional de Coordonare, Preda având funcţia de eurodeputat.

….Preda: Excluderea mea e un abuz sustinut de un calcul politic eronat, s-a incalcat Statutul

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: