Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

Un scandal de pedofilie provoacă alegeri anticipate în Islanda

Prim-ministrul islandez a anunțat vineri organizarea de alegeri parlamentare anticipate, al doilea scrutin de acest fel în mai puțin de un an, după retragerea unui partid din coaliția de centru-dreapta, fapt ce More »

Naţionala de tineret joacă meci decisiv cu Islanda pentru calificarea la Euro 2017. Junioarele au obţinut deja două victorii la Trofeul Carpaţi

Naţionala feminină de tineret (sub 19 ani) a câştigat cu 31-26 meciul secund cu Lituania, din cadrul turneului de calificare de la Carballo (Spania). După înfrângerea din prima zi cu Spania, 23-24, More »

Ţara unde nu contează dacă eşti femeie, bărbat, emigrant sau cetăţean: toţi vor primi salariu pe care-l merită

În timp ce mii de femei din întreaga lume cer eliminarea diferenţelor de salarii dintre femei şi bărbaţi, Islanda a sărbătorit ziua internaţională a femeii devenind prima ţară din lume care elimină More »

Pîna si în Islanda , islandezii citesc în presa de la Reykjavík despre guvernul din Rúmenía : „Á nóttunni, eins og þjófnaður !!!”

Dómsmálaráðherra Rúmeníu segir af sér. Floran Iordache, dómsmálaráðherra Rúmeníu, hefur sagt af sér í kjölfar þeirrar mótmælaöldu sem gengið hefur yfir landið síðustu daga.À Mörg hundruð þúsund hafa komið saman til mótmæla More »

Presa din Islanda vorbeste despre protestele gigantice de peste hálf milljón de români

Um það bil hálf milljón Rúmena tók í dag þátt í mótmælum gegn stjórnvöldum. Þau hafa staðið síðastliðna sex daga. Tvö til þrjú hundruð þúsund komu saman í höfuðborginni Búkarest, 45 þúsund More »

Presa islandeza : chiar si în Islanda la Reykjavik, Grindeanu & Dragnea umbla în costume de Jilava „Stjórnvöld í Rúmeníu gefa eftir”

Sorin Grindeanu, forsætisráðherra Rúmeníu, ætlar að draga til baka opinbera tilskipun sem felur í sér að það verður ekki saknæmt að þiggja mútur og misbeita valdi sínu ef ávinningurinn er innan við More »

 

Criza financiară aduce Marea Britanie şi falimentara Islanda în pragul unui conflict diplomatic

Londra a trimis vineri o delegaţie în Islanda pentru a găsi o soluţie la criza bancară dintre cele două ţări, care riscă să se transforme într-una diplomatică după ameninţările lui Gordon Brown de a îngheţa activele societăţilor islandeze din Marea Britanie, transmite AFP, citat de NewsIn.

Ministerul britanic de Finanţe a anunţat vineri că a trimis la Reykjavik o delegaţie formată din oficiali şi experţi ai ministerului, ai Autorităţii de reglementare a sectorului financiar (FSA) şi ai băncii centrale. Delegaţia are obiectivul de a încerca să găsească o soluţie "în cursul weekendului".

Începând de marţi, clienţii britanici ai băncii Icesave, una dintre filialele britanice ale Landsbanki, care a fost naţionalizată, nu mai au acces la banii lor. Potrivit presei britanice, mai mult de 300.000 de britanici au conturi la Icesave, valorând în total 5,1 miliarde de euro.

Obiectivul delegaţiei este de a ajunge la o soluţie care să protejeze depunătorii britanici, să se asigure că toţi creditorii britanici sunt în măsură să îşi revendice banii cât mai curând printr-o "procedură adecvată".

Autorităţile islandeze "trebuie să îşi asume responsabilitatea", a declarat vineri dimineaţă premierul britanic Gordon Brown. "Pot să dau asigurări că facem tot ce putem pentru ca aceşti bani să fie restituiţi", a adăugat el, referindu-se la acţiunile în justiţie iniţiate împotriva autorităţilor islandeze şi la îngheţarea anumitor active

Criza financiară aduce Marea Britanie şi falimentara Islanda în pragul unui conflict diplomatic

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: