Naţionala de tineret joacă meci decisiv cu Islanda pentru calificarea la Euro 2017. Junioarele au obţinut deja două victorii la Trofeul Carpaţi

Naţionala feminină de tineret (sub 19 ani) a câştigat cu 31-26 meciul secund cu Lituania, din cadrul turneului de calificare de la Carballo (Spania). După înfrângerea din prima zi cu Spania, 23-24, More »

Ţara unde nu contează dacă eşti femeie, bărbat, emigrant sau cetăţean: toţi vor primi salariu pe care-l merită

În timp ce mii de femei din întreaga lume cer eliminarea diferenţelor de salarii dintre femei şi bărbaţi, Islanda a sărbătorit ziua internaţională a femeii devenind prima ţară din lume care elimină More »

Pîna si în Islanda , islandezii citesc în presa de la Reykjavík despre guvernul din Rúmenía : „Á nóttunni, eins og þjófnaður !!!”

Dómsmálaráðherra Rúmeníu segir af sér. Floran Iordache, dómsmálaráðherra Rúmeníu, hefur sagt af sér í kjölfar þeirrar mótmælaöldu sem gengið hefur yfir landið síðustu daga.À Mörg hundruð þúsund hafa komið saman til mótmæla More »

Presa din Islanda vorbeste despre protestele gigantice de peste hálf milljón de români

Um það bil hálf milljón Rúmena tók í dag þátt í mótmælum gegn stjórnvöldum. Þau hafa staðið síðastliðna sex daga. Tvö til þrjú hundruð þúsund komu saman í höfuðborginni Búkarest, 45 þúsund More »

Presa islandeza : chiar si în Islanda la Reykjavik, Grindeanu & Dragnea umbla în costume de Jilava „Stjórnvöld í Rúmeníu gefa eftir”

Sorin Grindeanu, forsætisráðherra Rúmeníu, ætlar að draga til baka opinbera tilskipun sem felur í sér að það verður ekki saknæmt að þiggja mútur og misbeita valdi sínu ef ávinningurinn er innan við More »

Si în mica Islanda : Mikill fjöldi Rúmena komu saman til að mótmæla landlægri spillingu

Tæplega 300 þúsund Rúmenar komu saman í höfuðborginni Búkarest og víðar í kvöld til að mótmæla ákvörðun stjórnvalda að lækka hámarksrefsingu fyrir ákveðna gerð spillingarbrota. Stjórnarandstaðan hefur lagt fram vantraust á ríkisstjórn More »

Arheologii au găsit un mormânt vechi de 1.000 de ani în Islanda

Arheologii au găsit în Islanda mai multe morminte vechi de 1.000 de ani. Spre surprinderea lor, dintr-unul din ele ieșea un obiect din os, folosit, probabil, la prinderea pieselor vestimentare, și o More »

Sărbătoare în Islanda. Cum au fost primiți acasă ”eroii” de la Euro 2016. ”Există încă basme!”

Eliminați de la Euro 2016, după un parcurs istoric la un turneu final, fotbaliștii reprezentativei nordice au fost primiţi ca nişte eroi la revenirea lor în ţară, luni seara, la Reykjavik. ”Există More »

Radio Romania Actualitati : Dorim sa contactam un roman care locuieste in Islanda pentru un reportaj despre evenimentele actuale de la Reykjavík

Buna ziua, Va contactam cu rugamintea de a ne ajuta cu un contact telefonic al unui roman care locuieste in Islanda si care ar putea sa nerelateze citeva detalii privind consecintele locale More »

Islanda a primit primii refugiati sirieni

Islanda a primit marti primii refugiati sirieni, sase familii plecate dintr-o tabara a Crucii Rosii din Liban, si care au fost primiti la aeroport de prim-ministrul Sigmundur David Gunnlaugsson in persoana, informeaza More »

 

O noua `linie directa`: Un adolescent islandez s-a conversat cu Casa Alba

Trebuie sa fii "cineva" ca sa-l poti cere la telefon pe presedintele SUA – sau cel putin asa se crede. Un adolescent islandez a demonstrat insa ca nu e intotdeauna adevarat – iar demonstratia l-a facut cunoscut in intreaga lume… "Nu am vrut decit sa stau de vorba cu el, sa flecarim despre una – alta si apoi sa-l invit sa viziteze Islanda", a declarat elevul de liceu Vifill Atlason, in virsta de 16 ani. Nu a avut insa sansa unei conversatii cu George W. Bush, pentru ca secretara lui i-a comunicat ca "avind o agenda excesiv de incarcata, presedintele SUA nu este disponibil – lasati un numar de telefon la care va putem contacta si va va suna luni"… Trebuie spus insa ca secretara de la Casa Alba era convinsa ca la celalalt capat al liniei se afla presedintele Islandei, Olafur Ragnar Grimsson, a carui identitate a fost "imprumutata" de inventivul licean pe durata convorbirii. Bineinteles ca asta nu a fost de ajuns – cind vrei sa vorbesti cu Bush, mai intii ai nevoie de numarul lui de telefon. Un numar care nu este trecut in cartea de telefon, dar pe care liceanul islandez il avea "de citiva ani, probabil de la un prieten". Si, spre disperarea politiei, nici macar nu-si mai amintea de unde si cum l-a obtinut – dar sa nu anticipam. Cine are numarul – si-l foloseste – este mai intii "luat la intrebari" de Serviciul de Securitate al Casei Albe.

Asa s-a intimplat si cu Vifil Atlason, care a fost intrebat o gramada de amanunte despre "el" – adica despre presedintele Islandei. Dar pe Wikipedia exista o pagina despre Olafur Ragnar Grimsson, asa ca intrebarile puse de Serviciul Secret si-au gasit imediat raspunsurile potrivite. A urmat conversatia cu secretara, programarea unei conversatii telefonice si… arestarea lui Vifil Atlason de catre politia islandeza. Pentru ca Serviciul Secret verificase intre timp numarul de telefon de la care fusese apelata Casa Alba. Numar care, evident, nu era al presedintelui Islandei… Din fericire, intre timp a aparut si mama adolescentului, Harpa Hreinsdottir, care s-a dus glont la politie de unde si-a luat fiul acasa. Dar tot balamucul si tot interogatoriul s-au dovedit a fi inutile: nici politia islandeza si nici cei de la Casa Alba nu au izbutit sa localizeze "bresa din sistemul de securitate". Asa ca au declarat ca "de fapt, Vifil Atlason a format numarul 202-456-1414, centrala din Aripa de Vest, nu numarul privat al presedintelui Bush". "Daca este asa, atunci de ce au trimis politia islandeza sa-mi interogheze fiul?", se intreaba retoric Harpa Hreinsdottir. Un sigur lucru este cert: la Casa Alba se vor schimba niste numere de telefon. Si, probabil, niste membri ai staffului, care raspund de securitatea presedintelui SUA….

http://www.7plus.ro/

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: