Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

Un scandal de pedofilie provoacă alegeri anticipate în Islanda

Prim-ministrul islandez a anunțat vineri organizarea de alegeri parlamentare anticipate, al doilea scrutin de acest fel în mai puțin de un an, după retragerea unui partid din coaliția de centru-dreapta, fapt ce More »

Naţionala de tineret joacă meci decisiv cu Islanda pentru calificarea la Euro 2017. Junioarele au obţinut deja două victorii la Trofeul Carpaţi

Naţionala feminină de tineret (sub 19 ani) a câştigat cu 31-26 meciul secund cu Lituania, din cadrul turneului de calificare de la Carballo (Spania). După înfrângerea din prima zi cu Spania, 23-24, More »

Ţara unde nu contează dacă eşti femeie, bărbat, emigrant sau cetăţean: toţi vor primi salariu pe care-l merită

În timp ce mii de femei din întreaga lume cer eliminarea diferenţelor de salarii dintre femei şi bărbaţi, Islanda a sărbătorit ziua internaţională a femeii devenind prima ţară din lume care elimină More »

Pîna si în Islanda , islandezii citesc în presa de la Reykjavík despre guvernul din Rúmenía : „Á nóttunni, eins og þjófnaður !!!”

Dómsmálaráðherra Rúmeníu segir af sér. Floran Iordache, dómsmálaráðherra Rúmeníu, hefur sagt af sér í kjölfar þeirrar mótmælaöldu sem gengið hefur yfir landið síðustu daga.À Mörg hundruð þúsund hafa komið saman til mótmæla More »

Presa din Islanda vorbeste despre protestele gigantice de peste hálf milljón de români

Um það bil hálf milljón Rúmena tók í dag þátt í mótmælum gegn stjórnvöldum. Þau hafa staðið síðastliðna sex daga. Tvö til þrjú hundruð þúsund komu saman í höfuðborginni Búkarest, 45 þúsund More »

Presa islandeza : chiar si în Islanda la Reykjavik, Grindeanu & Dragnea umbla în costume de Jilava „Stjórnvöld í Rúmeníu gefa eftir”

Sorin Grindeanu, forsætisráðherra Rúmeníu, ætlar að draga til baka opinbera tilskipun sem felur í sér að það verður ekki saknæmt að þiggja mútur og misbeita valdi sínu ef ávinningurinn er innan við More »

Si în mica Islanda : Mikill fjöldi Rúmena komu saman til að mótmæla landlægri spillingu

Tæplega 300 þúsund Rúmenar komu saman í höfuðborginni Búkarest og víðar í kvöld til að mótmæla ákvörðun stjórnvalda að lækka hámarksrefsingu fyrir ákveðna gerð spillingarbrota. Stjórnarandstaðan hefur lagt fram vantraust á ríkisstjórn More »

 

Islanda: Apel internaţional contra vânătorii de balene

Douăzeci şi şase de ţări dintre care 11 ale Uniunii Europene, unde Islanda vrea să se alăture, au adresat un apel Reykjavikului să respecte moratoriul internaţional asupra vânătorii de balene, într-o declaraţie comună, citată de Agerpres.

La iniţiativa Marii Britanii, ţări foarte diferite ca Argentina, Australia, Statele Unite, Mexic, Germania sau Franţa reamintesc că noul guvern islandez, instalat în aprilie, a luat poziţie contra vânătorii de cetacee şi i-au exprimat ‘sprijinul’ lor.

Cele 26 de ţări, a căror listă este detaliată la începutul acestei declaraţii, adoptată la 2 octombrie la Londra, "doresc să exprime sprijinul lor faţă de decizia guvernului islandez de a reexamina şi reevalua poziţia sa asupra vânătorii de balene".

Printre altele, cele 26 de ţări semnatare se declară ‘profund decepţionate’ de decizia precedentului guvern islandez de a autoriza la sfârşitul lunii ianuarie vânătoarea pentru următorii cinci ani cu cote în creştere a două specii de balene înscrise pe lista internaţională de specii în pericol (CITES).

Islanda: Apel internaţional contra vânătorii de balene

Comentarii

Comentarii

One Response to Islanda: Apel internaţional contra vânătorii de balene

  1. Willy spune:

    Nu cred ca doar pentru ca speciile respective de balene sunt pe cale de disparitie or sa-i opreasca pe islandezi din ceea ce fac. O fi Pacat de balene, ca sunt mamifere nu ca pestii, dar e ca si cum ar cere romanilor sa nu mai taie vacile sau oile! Ca tot mamifere sunt si au hranit cu lapte generatii intregi de cand e omenirea pe pamant. Diferenta este ca vacile si alte animale domestice sunt considerate materie prima in industrie si le crestem in stil industrial. De ce nu fac la fel si cu balenele respective? Ce, nu pot fi crescute in psicine si domesticite sau dresate? Daca e vorba de conceptii, nici eu nu sunt de acord cu uciderea lor, dar oamenii trebuie sa aiba o alternativa. Daca asta au apucat sa invete sa faca, asta fac pana vine careva mai inteligent sa le arate alta cale mai evoluata. Deci solutia pentru tarile semnatare, daca le deranjeaza atat de mult ca islandezii taie balene, e sa le dea o alternativa, nu sa se supere, ca pana una-alta nici ele nu sunt mai cu mot!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: