Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

Un scandal de pedofilie provoacă alegeri anticipate în Islanda

Prim-ministrul islandez a anunțat vineri organizarea de alegeri parlamentare anticipate, al doilea scrutin de acest fel în mai puțin de un an, după retragerea unui partid din coaliția de centru-dreapta, fapt ce More »

Naţionala de tineret joacă meci decisiv cu Islanda pentru calificarea la Euro 2017. Junioarele au obţinut deja două victorii la Trofeul Carpaţi

Naţionala feminină de tineret (sub 19 ani) a câştigat cu 31-26 meciul secund cu Lituania, din cadrul turneului de calificare de la Carballo (Spania). După înfrângerea din prima zi cu Spania, 23-24, More »

Ţara unde nu contează dacă eşti femeie, bărbat, emigrant sau cetăţean: toţi vor primi salariu pe care-l merită

În timp ce mii de femei din întreaga lume cer eliminarea diferenţelor de salarii dintre femei şi bărbaţi, Islanda a sărbătorit ziua internaţională a femeii devenind prima ţară din lume care elimină More »

Pîna si în Islanda , islandezii citesc în presa de la Reykjavík despre guvernul din Rúmenía : „Á nóttunni, eins og þjófnaður !!!”

Dómsmálaráðherra Rúmeníu segir af sér. Floran Iordache, dómsmálaráðherra Rúmeníu, hefur sagt af sér í kjölfar þeirrar mótmælaöldu sem gengið hefur yfir landið síðustu daga.À Mörg hundruð þúsund hafa komið saman til mótmæla More »

Presa din Islanda vorbeste despre protestele gigantice de peste hálf milljón de români

Um það bil hálf milljón Rúmena tók í dag þátt í mótmælum gegn stjórnvöldum. Þau hafa staðið síðastliðna sex daga. Tvö til þrjú hundruð þúsund komu saman í höfuðborginni Búkarest, 45 þúsund More »

Presa islandeza : chiar si în Islanda la Reykjavik, Grindeanu & Dragnea umbla în costume de Jilava „Stjórnvöld í Rúmeníu gefa eftir”

Sorin Grindeanu, forsætisráðherra Rúmeníu, ætlar að draga til baka opinbera tilskipun sem felur í sér að það verður ekki saknæmt að þiggja mútur og misbeita valdi sínu ef ávinningurinn er innan við More »

Si în mica Islanda : Mikill fjöldi Rúmena komu saman til að mótmæla landlægri spillingu

Tæplega 300 þúsund Rúmenar komu saman í höfuðborginni Búkarest og víðar í kvöld til að mótmæla ákvörðun stjórnvalda að lækka hámarksrefsingu fyrir ákveðna gerð spillingarbrota. Stjórnarandstaðan hefur lagt fram vantraust á ríkisstjórn More »

 

Un adolescent a reuşit să convingă Casa Albă că este preşedintele Islandei

Un adolescent afirmă că a convins Casa Albă că este preşedintele Islandei şi a reuşit să îşi programeze o convorbire la telefon cu George W. Bush, dar a fost descoperit înainte să poată vorbi cu şeful statului, relatează Reuters.

"Apelul meu a fost transferat de câteva ori, până când am ajuns la secretarul lui Bush şi am reuşit să programez o convorbire telefonică pentru luni seara", a declarat Vifill Atlason, în vârstă de 16 ani. Adolescentul s-a prezentat drept preşedintele Islandei Olafur Ragnar Grimsson când a sunat la Casa Albă, în 1 decembrie.

Poliţia islandeză l-a reţinut în 3 decembrie pe tânăr, în ziua în care acesta urma să îl sune Bush, pentru interogare.

"Mi-au spus că CIA a sunat la Comisariatul Naţional de Poliţie islandez şi a întrebat dacă poliţia poate să  afle de unde am acel număr de telefon", a spus Atlason.

Tânărul afirmă că nu îşi aminteşte de unde a obţinut numărul de telefon al Casei Albe.

"Ştiu că îl am în memoria telefonului de cel puţin patru ani şi că un prieten islandez mi l-a dat, dar nu îmi amintesc cine", a spus el.

Într-o conferinţă de presă susţinută luni, purtătoarea de cuvânt a lui Bush Dana Perino a declarat că, potrivit informaţiilor sale, Atlason a sunat pe o linie publică unde "poate suna oricine".

Poliţia locală a confirmat că Departamentul Naţional pentru Securitate şi poliţia naţională i-au cerut să îl reţină pe Atlason.

Jon Bjartmarz, superintenedent în poliţia naţională, a declarat că forţele de ordine islandeze nu au discutat cu cele americane în legătură cu această chestiune. El a refuzat să spună de unde a aflat de telefonul lui Atlason.

"În ceea ce ne priveşte, nu vom continua ancheta, nu ştiu dacă guvernul american va lua vreo măsură", a conchis el. 

sursa : Adevarul

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: