Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Preşedintele Islandei şi 15 investitori şi-au amânat vizita în România

Preşedintele Islandei şi 15 investitori şi-au amânat vizita în România

Oamenii de afaceri islandezi ar fi interesaţi de construcţii, bănci, industrie alimentară Preşedintele Islandei şi 15 investitori şi-au amânat vizita în România Preşedintele Islandei, Olafur Ragnar Grimsson, împreună cu 15 investitori, intenţionează să vină în România, la începutul toamnei, pentru a extinde relaţiile comerciale între cele două state, transmite corespondentul Mediafax. „Am plănuit să vin în România luna viitoare (iunie – n. red.) dar, din cauza situaţiei actuale, am amânat vizita.

În ultimii cinci-şase ani am pătruns în ţările Europei Centrale şi de Est şi am dezvoltat legături cu ţări ca România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia şi Ucraina“, a spus Grimsson, vineri, la primirea unei delegaţii de jurnalişti din România, Bulgaria şi Serbia, la reşedinţa sa din Rehkjavik. Preşedintele a precizat că există o cooperare dinamică în relaţia cu România, pe care doreşte să o extindă şi să o dezvolte având în vedere experienţa Islandei în anumite domenii. Jonas Tryggvason, vicepreşedinte executiv pentru zona Europa Centrală şi de Est şi Asia al companiei farmaceutice Actavis, care în 2006 a cumpărat, cu 147,5 milioane de euro, societatea Sindan, singurul producător de produse oncologice din România, a declarat că oamenii de afaceri islandezi ar fi interesaţi să dezvolte business-uri în domeniul construcţiilor, în sectorul bancar, fonduri mutuale, dar şi privind tehnologia procesării alimentare. În Islanda trăiesc aproximativ trei mii de români, iar majoritatea lor lucrează în sectorul construcţiilor şi în industria hotelieră.

România nu este reprezentată printr-o ambasadă sau consulat în Islanda, motiv pentru care românii îşi pot exercita dreptul de vot în capitala Danemarcei, Copenhaga.

sursa : Gandul.info

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: