Un scandal de pedofilie provoacă alegeri anticipate în Islanda

Prim-ministrul islandez a anunțat vineri organizarea de alegeri parlamentare anticipate, al doilea scrutin de acest fel în mai puțin de un an, după retragerea unui partid din coaliția de centru-dreapta, fapt ce More »

Naţionala de tineret joacă meci decisiv cu Islanda pentru calificarea la Euro 2017. Junioarele au obţinut deja două victorii la Trofeul Carpaţi

Naţionala feminină de tineret (sub 19 ani) a câştigat cu 31-26 meciul secund cu Lituania, din cadrul turneului de calificare de la Carballo (Spania). După înfrângerea din prima zi cu Spania, 23-24, More »

Ţara unde nu contează dacă eşti femeie, bărbat, emigrant sau cetăţean: toţi vor primi salariu pe care-l merită

În timp ce mii de femei din întreaga lume cer eliminarea diferenţelor de salarii dintre femei şi bărbaţi, Islanda a sărbătorit ziua internaţională a femeii devenind prima ţară din lume care elimină More »

Pîna si în Islanda , islandezii citesc în presa de la Reykjavík despre guvernul din Rúmenía : „Á nóttunni, eins og þjófnaður !!!”

Dómsmálaráðherra Rúmeníu segir af sér. Floran Iordache, dómsmálaráðherra Rúmeníu, hefur sagt af sér í kjölfar þeirrar mótmælaöldu sem gengið hefur yfir landið síðustu daga.À Mörg hundruð þúsund hafa komið saman til mótmæla More »

Presa din Islanda vorbeste despre protestele gigantice de peste hálf milljón de români

Um það bil hálf milljón Rúmena tók í dag þátt í mótmælum gegn stjórnvöldum. Þau hafa staðið síðastliðna sex daga. Tvö til þrjú hundruð þúsund komu saman í höfuðborginni Búkarest, 45 þúsund More »

Presa islandeza : chiar si în Islanda la Reykjavik, Grindeanu & Dragnea umbla în costume de Jilava „Stjórnvöld í Rúmeníu gefa eftir”

Sorin Grindeanu, forsætisráðherra Rúmeníu, ætlar að draga til baka opinbera tilskipun sem felur í sér að það verður ekki saknæmt að þiggja mútur og misbeita valdi sínu ef ávinningurinn er innan við More »

Si în mica Islanda : Mikill fjöldi Rúmena komu saman til að mótmæla landlægri spillingu

Tæplega 300 þúsund Rúmenar komu saman í höfuðborginni Búkarest og víðar í kvöld til að mótmæla ákvörðun stjórnvalda að lækka hámarksrefsingu fyrir ákveðna gerð spillingarbrota. Stjórnarandstaðan hefur lagt fram vantraust á ríkisstjórn More »

Arheologii au găsit un mormânt vechi de 1.000 de ani în Islanda

Arheologii au găsit în Islanda mai multe morminte vechi de 1.000 de ani. Spre surprinderea lor, dintr-unul din ele ieșea un obiect din os, folosit, probabil, la prinderea pieselor vestimentare, și o More »

Sărbătoare în Islanda. Cum au fost primiți acasă ”eroii” de la Euro 2016. ”Există încă basme!”

Eliminați de la Euro 2016, după un parcurs istoric la un turneu final, fotbaliștii reprezentativei nordice au fost primiţi ca nişte eroi la revenirea lor în ţară, luni seara, la Reykjavik. ”Există More »

Radio Romania Actualitati : Dorim sa contactam un roman care locuieste in Islanda pentru un reportaj despre evenimentele actuale de la Reykjavík

Buna ziua, Va contactam cu rugamintea de a ne ajuta cu un contact telefonic al unui roman care locuieste in Islanda si care ar putea sa nerelateze citeva detalii privind consecintele locale More »

 

Peste 65% dintre islandezi vor lansarea negocierilor pentru aderarea la UE


Mai mult de 65% dintre islandezi sunt în favoarea lansării negocierilor pentru aderarea ţării lor la Uniunea Europeană, o problemă care divizează guvernul de coaliţie, arată un sondaj dat publicităţii sâmbătă, citat de AFP.

Potrivit studiului realizat de institutul Capcent pentru ziarul Morgunbladid pe un eşantion de 650 de persoane, 65,5% dintre islandezi doresc începerea negocierilor de aderare, faţă de 19,7% care se opun.

"Nu avem nevoie de un referendum asupra acestui subiect", a declarat pentru cotidian Jon Steindor Valdimarsson, liderul Federaţiei Industiilor Islandeze, care sprijină aderarea la blocul european. În această săptămână, premierul liberal Geir Haarde a propus organizarea unei consultări populare în aces sens.

La rândul său, ministrul isldandez de externe Ingibjorg Solrun Gisladottir a avertizat că Partidul Social-Democrat (proeuropean), din care face parte, se va retrage din coaliţia bipartită dacă formaţiunea lui Haarde nu va accepta să lanseze demersurile în vederea aderării până la sfârşitul lunii ianuarie.

Gisladottir a declarat sâmbătă pentru Morgunbladid că orice referendum privind depunerea candidaturii ţării la UE ar trebui organizat în acelaşi timp cu alegerile generale şi că acest dublu scrutin ar putea fi convocat în aprilie sau mai 2009.

Haarde, a cărui ţară a resimţit puternic efectele crizei financiare mondiale, se opune vehement organizării unor alegeri generale anticipate. În mod normal, noi alegeri ar trebui convocate în 2011. NewsIn

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: