Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Parlamentul din Islanda a lansat vineri dezbaterea privind o posibilă aderare la UE

Parlamentul islandez a lansat vineri după-amiază dezbaterea privind cererea de aderare a Islandei la Uniunea Europeană prezentată de noul guvern, însă un vot ar putea avea loc cel mai devreme luni.

Preşedintele Parlamentului le-a cerut deputaţilor să se pregătească pentru dezbateri prelungite vineri. Deşi nu este exclusă posibilitatea de a relua dezbaterile sâmbătă, cu siguranţă nu vor exista discuţii duminică, astfel că un scrutin ar putea fi organizat abia luni.

Ministrul islandez de externe Ossur Skarphedinsson a supus Parlamentului la 28 mai un proiect de lege pentru aderarea Islandei la UE, cerându-le deputaţilor acordul prealabil.
Dacă Parlamentul va aproba începerea negocierilor cu Bruxelles-ul, islandezii vor fi chemaţi să se pronunţe prin referendum cu privire la această aderare, potrivit ministrului.

Noul Guvern islandez de stânga a anunţat în ziua formării sale, la 10 mai, după o victorie electorală istorică, că va supune planul aderării la UE votului în Parlament.

Premierul Johanna Sigurdardottir, care pledează în favoarea adoptării monedei euro, este de părere că lansarea discuţiilor cu UE va obţine o majoritate în legislativ. Principalul său aliat, Partidul Ecologist de stânga, se opune aderării, dar s-a declarat deschis faţă de o "soluţie democratică" privind UE, printr-un vot în Parlament şi organizarea unui referendum.

Islanda aplică deja o mare parte din normele europene, în baza apartenenţei sale la spaţiul economic european. Însă principalul obstacol în calea unei eventuale aderări îl reprezintă limitele privind pescuitul şi respectarea cotelor europene.

Suedia, Danemarca şi Finlanda au anunţat că vor ajuta Islanda să adere la UE, iar această susţinere este cu atât mai importantă cu cât ideea extinderii blocului nu mai este agreată de marile put… (mai mult…)

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: