Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Ministrul de Finanţe islandez face presiuni pentru integrarea în UE


Ministrul de Finanţe islandez, Oddny Hardardottir, spune că integrarea Islandei în Uniunea Europeană şi adoptarea monedei euro ar fi benefice economiei, prin dezvoltarea relaţiilor cu parteneri comerciali importanţi.

Ministrul de Finanţe islandez a declarat că, în ciuda crizei economice din Uniunea Europeană, Islandei i-ar fi mai bine ca membru cu drepturi depline al Uniunii şi în cele din urmă ar adera la zona euro. Acesta a argumentat că integrarea ar putea ajuta Islanda să dezvolte relaţiile cu parteneri comerciali importanţi, informează The Wall Street Journal.

Oddny Hardardottir a declarat, luni, într-un interviu că problemele actuale din Europa nu au descurajat-o să continue lobby-ul pentru ca ţara să adere la UE.

"Îmi place ideea", a spus ea după întâlnirea cu omologii nordici, din capitala Norvegiei. "Este foarte important pentru Islanda, o naţiune mică, să fie într-o uniune cu bunii săi vecinii".

Poziţia luată de către Oddny Hardardottir, care a devenit ministru de Finanţe al Islandei la sfârşitul anului 2011, este în contrast cu cea a predecesorul ei, Steingrimur Sigfusson.

Sigfusson, care este acum ministrul Economiei, este un adversar ferm al întegrării Islandei ca membru cu drepturi depline în UE, susţinând că Islandei i-a fost bine având propria monedă, coroana, în timpul profundei crize financiare din 2008 şi 2009.

Islanda a permis monedei sale să se deprecieze în mod dramatic în scopul de a absorbi o parte din impactul unei recesiuni declanşate de prăbuşirea băncilor sale.

Din octombrie 2007 până în august 2009, coroana a scăzut mai mult de 40% într-o piaţă cu un comerţ ponderat.

Dar acum, cu economia în creştere şi relaxarea ratei şomajului, una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă liderii ţării, se conturează ideea păstrării monedei.

Unii au sugerat că se merge atât de departe încât s-ar putea adopta dolarul canadian, în scopul de a stabiliza economia.

Hardardottir este favorabilă intrării în UE, deoarece o mare parte a schimburilor comerciale ale ţării se face cu naţiunile europene.

Islanda a aplicat pentru aderarea la UE în 2009 şi a deschis negocierile de aderare în iulie 2010.

Ministrul de Finante islandez face presiuni pentru integrarea in UE

Comentarii

Comentarii

One Response to Ministrul de Finanţe islandez face presiuni pentru integrarea în UE

  1. florin spune:

    inca un exemplu de femeie care nu stie ce face !

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: