Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

Un scandal de pedofilie provoacă alegeri anticipate în Islanda

Prim-ministrul islandez a anunțat vineri organizarea de alegeri parlamentare anticipate, al doilea scrutin de acest fel în mai puțin de un an, după retragerea unui partid din coaliția de centru-dreapta, fapt ce More »

Naţionala de tineret joacă meci decisiv cu Islanda pentru calificarea la Euro 2017. Junioarele au obţinut deja două victorii la Trofeul Carpaţi

Naţionala feminină de tineret (sub 19 ani) a câştigat cu 31-26 meciul secund cu Lituania, din cadrul turneului de calificare de la Carballo (Spania). După înfrângerea din prima zi cu Spania, 23-24, More »

Ţara unde nu contează dacă eşti femeie, bărbat, emigrant sau cetăţean: toţi vor primi salariu pe care-l merită

În timp ce mii de femei din întreaga lume cer eliminarea diferenţelor de salarii dintre femei şi bărbaţi, Islanda a sărbătorit ziua internaţională a femeii devenind prima ţară din lume care elimină More »

Pîna si în Islanda , islandezii citesc în presa de la Reykjavík despre guvernul din Rúmenía : „Á nóttunni, eins og þjófnaður !!!”

Dómsmálaráðherra Rúmeníu segir af sér. Floran Iordache, dómsmálaráðherra Rúmeníu, hefur sagt af sér í kjölfar þeirrar mótmælaöldu sem gengið hefur yfir landið síðustu daga.À Mörg hundruð þúsund hafa komið saman til mótmæla More »

Presa din Islanda vorbeste despre protestele gigantice de peste hálf milljón de români

Um það bil hálf milljón Rúmena tók í dag þátt í mótmælum gegn stjórnvöldum. Þau hafa staðið síðastliðna sex daga. Tvö til þrjú hundruð þúsund komu saman í höfuðborginni Búkarest, 45 þúsund More »

Presa islandeza : chiar si în Islanda la Reykjavik, Grindeanu & Dragnea umbla în costume de Jilava „Stjórnvöld í Rúmeníu gefa eftir”

Sorin Grindeanu, forsætisráðherra Rúmeníu, ætlar að draga til baka opinbera tilskipun sem felur í sér að það verður ekki saknæmt að þiggja mútur og misbeita valdi sínu ef ávinningurinn er innan við More »

 

Majoritatea islandezilor vor ca ţara lor să adere la UE şi să adopte euro

Majoritatea islandezilor sunt în favoarea candidaturii ţării lor la aderarea la Uniunea Europeană şi a adoptării monedei unice euro, potrivit unui sondaj dat publicităţii luni, în contextul crizei economice internaţionale, care a afectat profund acest stat, citat de AFP.

Aproximativ 68,8% dintre persoanele interogate de cotidianul Frettabladid vor ca ţara loc să îşi depună candidatura la UE, faţă de 55,1% care erau de aceeaşi părere în februarie şi de 48,9% în septembrie 2007, potrivit studiului desfăşurat de cotidian sâmbătă, pe un eşantion de 800 de persoane cu vârste de peste 18 ani, din totalul de 320.000 de locuitori ai insulei.

Dintre formaţiunile din coaliţia guvernamentală aflată la putere din primăvara anului 2007, numai Partidul Social-Democrat este oficial în favoarea unei aderări la UE, în timp ce partidul de centru-dreapta al premierului se opune. Publicitate Click here… Dintre susţinătorii Partidului Social-Democrat, 93% vor ca Islanda să fie candidată la aderarea la UE. În plus, 72,5% dintre persoanele chestionate s-au declarat în favoarea înlocuirii monedei lor cu euro, în condiţiile în care coroana islandeză s-a depreciat semnificativ din cauza crizei financiare internaţionale. La jumătate lunii octombrie, un sondaj publicat tot de cotidianul Frettabladid arăta că 70% dintre islandezi vor organizarea unui referendum privind aderarea ţării lor la UE.

Potrivit acestui studiu, realizat la Capacent-Gallup, pe un eşantion de 1.200 de persoane, în perioada 25 septembrie – 6 octombrie, adică exact înainte de declanşarea crizei financiare, 49% dintre islandezi susţineau aderarea la UE, 27% se opuneau, iar 24% erau nehotărâţi. NewsIn

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: