Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

Un scandal de pedofilie provoacă alegeri anticipate în Islanda

Prim-ministrul islandez a anunțat vineri organizarea de alegeri parlamentare anticipate, al doilea scrutin de acest fel în mai puțin de un an, după retragerea unui partid din coaliția de centru-dreapta, fapt ce More »

Naţionala de tineret joacă meci decisiv cu Islanda pentru calificarea la Euro 2017. Junioarele au obţinut deja două victorii la Trofeul Carpaţi

Naţionala feminină de tineret (sub 19 ani) a câştigat cu 31-26 meciul secund cu Lituania, din cadrul turneului de calificare de la Carballo (Spania). După înfrângerea din prima zi cu Spania, 23-24, More »

Ţara unde nu contează dacă eşti femeie, bărbat, emigrant sau cetăţean: toţi vor primi salariu pe care-l merită

În timp ce mii de femei din întreaga lume cer eliminarea diferenţelor de salarii dintre femei şi bărbaţi, Islanda a sărbătorit ziua internaţională a femeii devenind prima ţară din lume care elimină More »

Pîna si în Islanda , islandezii citesc în presa de la Reykjavík despre guvernul din Rúmenía : „Á nóttunni, eins og þjófnaður !!!”

Dómsmálaráðherra Rúmeníu segir af sér. Floran Iordache, dómsmálaráðherra Rúmeníu, hefur sagt af sér í kjölfar þeirrar mótmælaöldu sem gengið hefur yfir landið síðustu daga.À Mörg hundruð þúsund hafa komið saman til mótmæla More »

Presa din Islanda vorbeste despre protestele gigantice de peste hálf milljón de români

Um það bil hálf milljón Rúmena tók í dag þátt í mótmælum gegn stjórnvöldum. Þau hafa staðið síðastliðna sex daga. Tvö til þrjú hundruð þúsund komu saman í höfuðborginni Búkarest, 45 þúsund More »

Presa islandeza : chiar si în Islanda la Reykjavik, Grindeanu & Dragnea umbla în costume de Jilava „Stjórnvöld í Rúmeníu gefa eftir”

Sorin Grindeanu, forsætisráðherra Rúmeníu, ætlar að draga til baka opinbera tilskipun sem felur í sér að það verður ekki saknæmt að þiggja mútur og misbeita valdi sínu ef ávinningurinn er innan við More »

 

Islanda vrea în Uniunea Europeană

Noul guvern islandez a decis ieri să lanseze cât mai repede posibil procedura de aderare la Uniunea Europeană. Astfel, o rezoluţie va fi propusă Parlamentului, chiar în această saptămână.

0-30079-001.jpgJohanna Sigurdardottir, premierul Islandei, a declarat că cererea de aderare va fi trimisă Uniunii Europene până cel târziu în luna iulie.

Cu toate acestea, există diferenţe de opinie privind aderarea chiar în cadrul membrilor guvernului. Astfel, social-democraţii susţin aderarea, în timp ce verzii o resping. În final, aderarea Islandei la Uniunea Europeană ar putea fi decisă prin referendum.

Scopul intrării acesteia sub umbrela europeană este acela de a a reechilibra bugetul de stat până în 2013.

De asemenea, guvernul intenţionează să pună în aplicare un plan ambiţios de creare de noi locuri de muncă "pentru a restabili poziţia Islandei printre ţările cele mai energice şi competitive din lume până în 2020", a declarat Johanna Sigurdardottir.

Vezi stirea local

Islanda schimba strategia si se indreapta spre BruxellesGardianul

Islanda schimba strategia si se indreapta spre Bruxelles Noul guvern islandez a decis sa lanseze cat mai repede procesul de aderare la Uniunea Europeana, prin sesizarea Parlamentului, relateaza AFP si Mediafax. ‘O rezolutie va fi propusa in curand in Parlament, dupa prima sa reuniune, vinerea viitoare ...

Vezi stirea local

Islanda vrea in UEAzi

Islanda vrea in UE Islanda vrea in UE Noul Guvern islandez a decis sa lanseze cat mai repede procesul de aderare la Uniunea Europeana, prin sesizarea Parlamentului zilele urmatoare, a anuntat prim-ministrul Johanna Sigurdardottir, in timpul unei conferinte de presa. ‘Insistam ca o cerere de aderare ...

Vezi stirea local

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: