Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Islanda: Un sanctuar dedicat zeilor nordici, Thor, Odin şi Frigg . Nou templu viking, în Islanda

noua religie are peste 2.400 de membri

Odin's_last_words_to_Baldr

Islandezii se vor putea ruga în curând în primul sanctuar dedicat zeilor nordici Thor, Odin şi Frigg în ultima mie de ani, relatează Reuters.

Cultul zeilor scandinavi a fost înlocuit de creştinism cu aproximativ 1.000 de ani în urmă, însă o versiune modernă a păgânismului nordic a câştigat în ultimul timp popularitate în Islanda.

“Eu nu cred că este cineva care crede într-un om cu un singur ochi, călare pe un cal cu opt picioare”, a declarat cu referire la Odin, Hilmar Orn Hilmarsson, mare preot al “Asatruarfelagid”, o asociaţie care promovează credinţa în zeii nordici. “Noi vedem în poveşti metafore poetice şi manifestări ale forţelor naturii şi psihologiei umane”, a explicat el.

Numărul de membri ai Asatruarfelagid s-a triplat în Islanda în ultimii 10 ani, ajungând la 2.400 de membri de anul trecut, dintr-o populaţie de 330.000 de persoane, au indicat datele Institutului islandez de statistică.

Sanctuarul – a cărui construcţie va demara în această lună – va avea o formă circulară şi va fi săpat la o adâncime de 4 metri într-un deal cu vedere la capitala Reykjavik.

Structura va dispune de un dom care va permite intrarea luminii solare şi va găzdui ceremonii, cum ar fi nunţile şi înmormântările.

http://www.obiectivbr.ro/islanda-un-sanctuar-dedicat-zeilor-nordici-thor-odin-si-frigg_id101168

 

Construcţia va începe la sfârşitul acestei luni şi urmează să fie gata în vara anului viitor. Templul va avea o suprafaţă de 350 de metri pătraţi, un acoperiş în formă de dom şi va putea găzdui 250 de oameni.

Costul total este estimat la 860.000 de euro. Ideea construirii unui templu în onoarea zeilor vikingi aparţine unei asociaţii religioase din Islanda.

Reprezentanţii acesteia spun că au nevoie de un loc unde să organizeze nunţi, înmormântări şi alte ceremonii pentru cei 3.000 de membri ai comunităţii, fiind de asemenea cel mai mare grup religios non-creştin din Islanda.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Stiri/Nou+templu+viking+in+Islanda

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: