Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

Un scandal de pedofilie provoacă alegeri anticipate în Islanda

Prim-ministrul islandez a anunțat vineri organizarea de alegeri parlamentare anticipate, al doilea scrutin de acest fel în mai puțin de un an, după retragerea unui partid din coaliția de centru-dreapta, fapt ce More »

 

Islanda : Un investitor ambiţios pentru România

 

       

Islandezii sunt interesaţi să investească în România în sectoarele energetic, financiar-bancar şi farmaceutic.

Preşedintele acestei ţări, Olafur Ragnar Grimsson, a venit la Bucureşti însoţit de o importantă delegaţie de oameni de afaceri.

Preşedintele islandez a dat detalii despre toate aceste proiecte.

Capitala republicii Islanda, Reykjavík, este cea mai nordică din lume, fiind aflată foarte aproape de Cercul Polar. Cu o populaţie de aproximativ 310.000 de locuitori, Islanda are o economie bazată pe pescuit (locul întâi în lume) şi prelucrarea peştelui.

Ţara este „presărată" de circa 100 de conuri vulcanice, mulţi încă activi. Contrar aşteptărilor, iernile sunt blânde, din cauza curenţilor marini. Numele în engleză, „Iceland", se traduce prin „Tărâmul Gheţii".

Scurtă biografie Olafur Ragnar Grimsson este al cincilea preşedinte al Islandei şi se află, deja, la cel de-al treilea mandat.

Absolvent al Universităţii din Manchester, Grimsson a fost primul islandez care a obţinut un doctorat în ştiinţe politice. A fost conferenţiar la Universitatea din Islanda, a coordonat programe radio şi tv, a fost editor la un ziar şi ministru de finanţe în perioada 1988-1991.

Printre premiile internaţionale obţinute se numără şi Premiul pentru Pace "Indira Ghandi". Are două fiice gemene din prima căsătorie. Prima soţie a murit de leucemie în 1998. Este în prezent căsătorit cu Dorrit Moussaieff, născută în Israel.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: