Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Islanda, ţara unde se respectă cel mai mult egalitatea între sexe

Islanda este, pentru al doilea an consecutiv, ţara în care se respectă cel mai bine egalitatea între bărbaţi şi femei, se arată într-un raport întocmit de Forumul Economic Mondial. Raportul măsoară, printre altele, egalitatea între sexe din politică, locurile de muncă, educaţie şi sănătate.

În ţările nordice, inclusiv Islanda, Finlanda şi Norvegia se respectă cel mai bine egalitatea între sexe, urmate de alte ţări europene, inclusiv Suedia, Irlanda, Marea Britanie, Germania şi Spania, relatează Fox40.com.

Statele Unite s-au situat pe locul 19, iar Franţa s-a clasat printre ultimele în acest clasament. Ea a ocupat locul 48 din cauza prezenţei timide a femeilor în politică.

În ţările nordice femeile trăiesc mai mult, au o rată a angajării mai mare şi se bucură de facilităţi generoase atunci când nasc.

Egalitatea între sexe impulsionează creşterea economică atât în ţările sărace cât şi în cele bogate, susţin autorii studiului, citaţi de Guardian.co.uk.

"Diferenţele mici între sexe sunt direct corelate cu o mare competitivitate economică. Femeile şi fetele trebuie tratate la fel ca bărbaţii dacă o ţară îşi doreşte să crească şi să prospere", a declarat Klaus Schwab, directorul WEF.

articol complet la :

Islanda, ţara unde se respectă cel mai mult egalitatea între sexe

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: