Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Islanda: Președintele anunță că nu va candida pentru un nou mandat

Președintele Islandei din 1996, Olafur Ragnar Grimsson, a anunțat vineri că nu va candida pentru un nou mandat la următoarele alegeri din iunie, relatează Reuters.

Într-un discurs de Anul Nou, Grimsson, 72 de ani, a spus că simte că este momentul potrivit “să transfere responsabilitățile președintelui
pe alți umeri”.

Grimsson a planificat să demisioneze la ultimele alegeri din 2012, dar s-a răzgândit după sprijinul puternic exprimat de alegători.

“Incertitudinea cu multe fațete care, în urmă cu patru ani, a condus la apeluri ce mi-au cerut să continui în funcția de președinte nu mai este din fericire un factor în situația actuală”, a declarat Grimsson.

Mai mult decât precedenții președinți, Grimsson și-a folosit dreptul de a cere voturi populare cu privire la aspecte-cheie, învestit într-o funcție văzută ca mare parte ceremonială.

imageResized


În 2010 și 2011, el a cerut referendumuri asupra unor acorduri ale guvernului Islandei cu guvernele Marii Britanii și Olandei pentru plata de despăgubiri către deponenți după falimentul băncilor private islandeze. În ambele cazuri, alegătorii au respins acordurile, amintește Reuters.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/01/02/islanda-presedintele-anunta-ca-nu-va-candida-pentru-un-nou-mandat-04-04-41

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: