Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Islanda. Plan de redresare economică de 6 miliarde dolari, susţinut de FMI

Islanda va anunţa măsuri de urgenţă de 6 miliarde dolari, derulate cu ajutorul Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi susţinute de mai multe bănci centrale, pentru restabilirea echilibrului economic al ţării, după prăbuşirea recentă a sistemului bancar. Surse apropiate au anunţat că FMI va contribui cu aproximativ 1 miliard dolari, în timp ce restul sumei va fi acoperită de băncile centrale ale ţărilor nordice şi de către banca centrală a Japoniei.

In ultima săptămână, guvernul islandez a purtat negocieri cu reprezentanţii FMI, asupra condiţiilor impuse de Fond în sectorul bancar, fiscal, monetar şi asupra dobânzii cheie. In sectorul bancar, reprezentanţii FMI au cerut garanţii de restructurare şi de revizuire a legislaţiei, pentru a alinia Islanda normelor bancare internaţionale, precum şi un raport amănunţit despre cauzele care au declanşat criza financiară. Cu toate acestea, FMI nu a stabilit un termen limită pentru vânzarea participaţiei pe care statul islandez o deţine în cadrul celor trei bănci locale Kaupthing, Landsbanki şi Glitnir, care au fost naţionalizate, ceea ce arată ca FMI nu impune condiţii punitive, au mai spus surse avizate.

Ajutorul internaţional pe care Islanda îl va primi din partea Japoniei si a tarilor nordice a fost conditionat de obtinerea sprijinului FMI, conform unor surse apropiate.

Momentan nu se ştie dacă şi Rusia va participa la acest plan, scrie Financial Times. Oricum guvernul local nu a făcut nici o precizare limitându-se a anunţa că o decizie va fi luată joi, deşi unele surse aminteau ziua de marţi ca dată a anunţului oficial.

Săptămâna trecută o delegaţie islandeză a mers la Moscova pentru negocierea unui împrumut de 4 miliarde euro.

…Islanda. Plan de redresare economică de 6 miliarde dolari, susţinut de FMI

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: