Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Islanda își va retrage- mai mult ca sigur- aplicația de aderare la Uniunea Europeană


Domnul Arni Pall Arnason, președintele Alianței Social Democratice a luat parte recent la un interviu împreună cu Bjarni Benediktsson, președintele Partidului Independenței și cu Sigmundur David Gunnlaugsson, președintele Paridului Progresist.

Arni Pall a postat pe Facebook următorul status cu privire la acest interviu (într-o traducere aproximativă din limba islandeză):

În cea de-a doua parte a interviului, două lucruri au devenit clare: o intenție sinceră din partea ambelor partide de a abandona negocierile pentru aderare la UE și aceeași intenție sinceră de a forma un nou guvern în care ambele partide să-și împartă ministerele în mod egal. Este acum evident faptul că singura modalitate de a împiedica această situație este ca Alianța Social Democratică să acumuleze destulă putere pentru a se asigura că cele două partide nu vor forma un guvern. Aceasta este singura modalitate de a asigura un guvern care să funcționeze în favoarea intereselor publice și de a continua negocierile cu Uniunea Europeană.”

Partidul Progresist și Partidul Independenței beneficiază de sprijinul a 20-30% din populație fiecare dintre ele și este foarte posibil că vor forma următorul guvern de coaliție în urma alegerilor generale din 27 aprilie 2013. Bjarni Benediktsson a afirmat în mod evident că el va retrage aplicația de aderare la Uniunea Europeană.

Sursa: newsoficeland.com

Islanda își va retrage- mai mult ca sigur- aplicația de aderare la Uniunea Europeană

Comentarii

Comentarii

One Response to Islanda își va retrage- mai mult ca sigur- aplicația de aderare la Uniunea Europeană

  1. Adrian spune:

    Bine ar face

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: