Un scandal de pedofilie provoacă alegeri anticipate în Islanda

Prim-ministrul islandez a anunțat vineri organizarea de alegeri parlamentare anticipate, al doilea scrutin de acest fel în mai puțin de un an, după retragerea unui partid din coaliția de centru-dreapta, fapt ce More »

Naţionala de tineret joacă meci decisiv cu Islanda pentru calificarea la Euro 2017. Junioarele au obţinut deja două victorii la Trofeul Carpaţi

Naţionala feminină de tineret (sub 19 ani) a câştigat cu 31-26 meciul secund cu Lituania, din cadrul turneului de calificare de la Carballo (Spania). După înfrângerea din prima zi cu Spania, 23-24, More »

Ţara unde nu contează dacă eşti femeie, bărbat, emigrant sau cetăţean: toţi vor primi salariu pe care-l merită

În timp ce mii de femei din întreaga lume cer eliminarea diferenţelor de salarii dintre femei şi bărbaţi, Islanda a sărbătorit ziua internaţională a femeii devenind prima ţară din lume care elimină More »

Pîna si în Islanda , islandezii citesc în presa de la Reykjavík despre guvernul din Rúmenía : „Á nóttunni, eins og þjófnaður !!!”

Dómsmálaráðherra Rúmeníu segir af sér. Floran Iordache, dómsmálaráðherra Rúmeníu, hefur sagt af sér í kjölfar þeirrar mótmælaöldu sem gengið hefur yfir landið síðustu daga.À Mörg hundruð þúsund hafa komið saman til mótmæla More »

Presa din Islanda vorbeste despre protestele gigantice de peste hálf milljón de români

Um það bil hálf milljón Rúmena tók í dag þátt í mótmælum gegn stjórnvöldum. Þau hafa staðið síðastliðna sex daga. Tvö til þrjú hundruð þúsund komu saman í höfuðborginni Búkarest, 45 þúsund More »

Presa islandeza : chiar si în Islanda la Reykjavik, Grindeanu & Dragnea umbla în costume de Jilava „Stjórnvöld í Rúmeníu gefa eftir”

Sorin Grindeanu, forsætisráðherra Rúmeníu, ætlar að draga til baka opinbera tilskipun sem felur í sér að það verður ekki saknæmt að þiggja mútur og misbeita valdi sínu ef ávinningurinn er innan við More »

Si în mica Islanda : Mikill fjöldi Rúmena komu saman til að mótmæla landlægri spillingu

Tæplega 300 þúsund Rúmenar komu saman í höfuðborginni Búkarest og víðar í kvöld til að mótmæla ákvörðun stjórnvalda að lækka hámarksrefsingu fyrir ákveðna gerð spillingarbrota. Stjórnarandstaðan hefur lagt fram vantraust á ríkisstjórn More »

Arheologii au găsit un mormânt vechi de 1.000 de ani în Islanda

Arheologii au găsit în Islanda mai multe morminte vechi de 1.000 de ani. Spre surprinderea lor, dintr-unul din ele ieșea un obiect din os, folosit, probabil, la prinderea pieselor vestimentare, și o More »

Sărbătoare în Islanda. Cum au fost primiți acasă ”eroii” de la Euro 2016. ”Există încă basme!”

Eliminați de la Euro 2016, după un parcurs istoric la un turneu final, fotbaliștii reprezentativei nordice au fost primiţi ca nişte eroi la revenirea lor în ţară, luni seara, la Reykjavik. ”Există More »

Radio Romania Actualitati : Dorim sa contactam un roman care locuieste in Islanda pentru un reportaj despre evenimentele actuale de la Reykjavík

Buna ziua, Va contactam cu rugamintea de a ne ajuta cu un contact telefonic al unui roman care locuieste in Islanda si care ar putea sa nerelateze citeva detalii privind consecintele locale More »

 

Islanda, interesată să investească în sectorul bancar din România

19 mai – Mai multe instituţii bancare din Islanda ar putea intra pe piaţa din România, pe fondul interesului crescut al acestei ţări pentru extinderea relaţiilor economice cu zona central şi est europeană.

Preşedintele Islandei, Olafur Ragnar Grimsson, a declarat, vineri, la primirea unei delegaţii de jurnalişti din România, Bulgaria şi Serbia, la reşedinţa sa din Reykjavik, că ar putea să facă o vizită în această toamnă în România însoţit de o delegaţie de oameni de afaceri interesaţi să investească în ţara noastră.

“Am plănuit să venim în România luna viitoare (n.r. – luna iunie), dar din cauza a ceea ce s-a întâmplat am amânat vizita”, a declarat preşedintele Islandei. Acesta a continuat spunând că există o cooperare dinamică între cele două ţări, cooperare pe care s-a arătat dispus să o dezvolte şi să o sprijine având în vedere experienţa Islandei în domeniul investiţiilor.

“În ultimii cinci – şase ani am pătruns în ţările Europei Centrale şi de Est şi am dezvoltat legături cu ţări ca România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Slovenia şi Ucraina”, a mai spus Grimsson.

Jonas Tryggvason, vicepreşedinte executiv pentru zona Europa Centrală şi de Est şi Asia al companiei farmaceutice Actavis, a subliniat faptul că Islanda are organizaţii bancare puternice, doar zece la sută dintre acestea derulându-şi afacerile pe plan local. El a explicat că mediul de afaceri islandez este interesat să investească în fonduri mutuale, instrumente financiare, corporate banking, dar mai puţin în retail-ul bancar.

În ceea ce priveşte turismul, Tryggvason a spus că, deşi România are un potenţial foarte mare, menţionând Delta Dunării şi Transilvania ca puncte de interes, investitorii islandezi sunt reţinuţi faţă de acest sector din cauza infrastructurii insuficient dezvoltată.

In Islanda trăiesc 3.000 de români, iar majoritatea lucrează în sectorul contrucţiilor şi în industria hotelieră. România nu are reprezentanţă diplomatică în acestă ţară, motiv pentru care romanii din Islanda îşi pot exercita dreptul de vot în Copenhaga, capitala Danemarcei.

Islanda este prezentă pe piaţa românească prin achiziţia de către Actavis, în 2006, a singurului producător de oncologice din ţara noastră, Sindan, pentru suma de 147,5 milioane de euro.

sursa Newsin.ro

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: