Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Islanda, interesată să investească în sectorul bancar din România

19 mai – Mai multe instituţii bancare din Islanda ar putea intra pe piaţa din România, pe fondul interesului crescut al acestei ţări pentru extinderea relaţiilor economice cu zona central şi est europeană.

Preşedintele Islandei, Olafur Ragnar Grimsson, a declarat, vineri, la primirea unei delegaţii de jurnalişti din România, Bulgaria şi Serbia, la reşedinţa sa din Reykjavik, că ar putea să facă o vizită în această toamnă în România însoţit de o delegaţie de oameni de afaceri interesaţi să investească în ţara noastră.

“Am plănuit să venim în România luna viitoare (n.r. – luna iunie), dar din cauza a ceea ce s-a întâmplat am amânat vizita”, a declarat preşedintele Islandei. Acesta a continuat spunând că există o cooperare dinamică între cele două ţări, cooperare pe care s-a arătat dispus să o dezvolte şi să o sprijine având în vedere experienţa Islandei în domeniul investiţiilor.

“În ultimii cinci – şase ani am pătruns în ţările Europei Centrale şi de Est şi am dezvoltat legături cu ţări ca România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Slovenia şi Ucraina”, a mai spus Grimsson.

Jonas Tryggvason, vicepreşedinte executiv pentru zona Europa Centrală şi de Est şi Asia al companiei farmaceutice Actavis, a subliniat faptul că Islanda are organizaţii bancare puternice, doar zece la sută dintre acestea derulându-şi afacerile pe plan local. El a explicat că mediul de afaceri islandez este interesat să investească în fonduri mutuale, instrumente financiare, corporate banking, dar mai puţin în retail-ul bancar.

În ceea ce priveşte turismul, Tryggvason a spus că, deşi România are un potenţial foarte mare, menţionând Delta Dunării şi Transilvania ca puncte de interes, investitorii islandezi sunt reţinuţi faţă de acest sector din cauza infrastructurii insuficient dezvoltată.

In Islanda trăiesc 3.000 de români, iar majoritatea lucrează în sectorul contrucţiilor şi în industria hotelieră. România nu are reprezentanţă diplomatică în acestă ţară, motiv pentru care romanii din Islanda îşi pot exercita dreptul de vot în Copenhaga, capitala Danemarcei.

Islanda este prezentă pe piaţa românească prin achiziţia de către Actavis, în 2006, a singurului producător de oncologice din ţara noastră, Sindan, pentru suma de 147,5 milioane de euro.

sursa Newsin.ro

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: