Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Islanda este una dintre ţările asupra căreia criza financiară a avut unul dintre cele mai puternice efecte

Islanda este una dintre ţările asupra căreia criza financiară a avut unul dintre cele mai puternice efecte. Economia acestei ţări s-a bazat puternic pe sectorul său bancar supra-îndatorat şi a fost aproape de colaps în 2008.

Dar ulterior a făcut ceva diferit. Şi-a lăsat băncile să intre în incapacitate de plată. Dacă derulăm cursul evenimentelor până săptămâna aceasta vom ajunge la anunţul Islandei care spune că va plăti în avans o cincime din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional (FMI).

„În martie, Trezoreria Islandei şi Banca Centrală a Islandei vor plăti în avans creditele de la FMI şi de la ţările nordice în valoare de 116 mld. de coroane islandeze (echivalentul a  693,5 mil. euro n.red.). Tranzacţia reprezintă plata în avans a 55,6 mld. coroane islandeze către FMI şi 366 mil. euro (adică 60,5 mld. coroane islandeze) către ţările nordice. Avansul reprezintă puţin peste 20% din fondurile asigurate de FMI şi ţările nordice în relaţie cu acordul stand-by“, se precizează în anunţul oficial al ţării.  

S-a vorbit de multe ori despre răspunsul unic al Islandei la criză – punând bancheri şi foşti şefi de stat în faţa justiţiei şi ştergând 13% din datoria ţării.

Această plată în avans sugerează că tacticile urmate, printe care falimentarea băncilor, au funcţionat. În timp ce FMI se arată rezervat cu privire la evoluţia ţării, economia Islandei va creşte cu 2,5%, şi va ajunge la 2,5-3% pe termen mediu, conform prognozelor oficiale.

Sunt aceste tactici o opţiune viabilă şi pentru Grecia?

http://www.capital.ro/

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: