Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Investitiile unui miliardar chinez refuzate in Islanda


Huang Nubo, miliardarul chinez care se află, deja, în negocieri cu Islanda asupra unor posibile alternative, după ce propunerea de a investi 200 de milioane de dolari i-a fost respinsă, a declarat că este în proces de schițare a altor proiecte turistice similare în Finlanda și Danemarca.
…   „Motive naționaliste”

Huang, în vârstă de 55 de ani și președinte Beijing Zhongkun Investment Group Co. a declarat reporterilor că negocierile cu guvernul Islandei continuă asupra unor propuneri alternative, inclusiv asupra arendării terenului pentru un proiect similar. Cu toate că unii oficiali guvernamentali sunt dispuși să accepte aceste investiții, alții se opun din motive naționaliste, a declarat investitorul chinez.

Huang a anunțat în septembrie că a demarat negocierile asupra achiziționării de terenuri în nordul Islandei de la un grup de fermieri, contra a 8,8 milioane de dolari. Planul original prevedea investiții de 200 de milioane de dolari pentru construcția unei stațiuni cu hotel, teren de golf și hipodrom. Oferta a fost respinsă pentru că transferul de proprietate este „incompatibil” cu legislația Islandei, a declarat, luna trecută, un reprezentant al ministerului de Interne.

Investiții în Islanda

„Ei încă speră că China va investi în țara lor”, a declarat Huang. „Ei nu au mai avut parte de astfel de investiții de multă vreme”.

Islanda, țară care s-a confruntat cu o criză bancară severă în 2008, se bucură, în prezent de o creștere economică mai rapidă decât media zonei euro, conform estimărilor Fondului Monetar Internațional. PIB-ul Islandei va crește cu 2,5% anul viitor, mai mult decât dublul creșterii estimate a zonei euro, de 1,1%.

Dezvoltatorul imobiliar a declarat, în septembrie, că își va extinde afacerile și în alte țări nordice, în cazul în care va reuși să cumpere terenul din Islanda. Astăzi, a declarat că ia în considerare lansarea de proiecte de investiții în Norvegia.

Miliardar chinez vrea să investească în țările nordice

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: