Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

Un scandal de pedofilie provoacă alegeri anticipate în Islanda

Prim-ministrul islandez a anunțat vineri organizarea de alegeri parlamentare anticipate, al doilea scrutin de acest fel în mai puțin de un an, după retragerea unui partid din coaliția de centru-dreapta, fapt ce More »

Naţionala de tineret joacă meci decisiv cu Islanda pentru calificarea la Euro 2017. Junioarele au obţinut deja două victorii la Trofeul Carpaţi

Naţionala feminină de tineret (sub 19 ani) a câştigat cu 31-26 meciul secund cu Lituania, din cadrul turneului de calificare de la Carballo (Spania). După înfrângerea din prima zi cu Spania, 23-24, More »

Ţara unde nu contează dacă eşti femeie, bărbat, emigrant sau cetăţean: toţi vor primi salariu pe care-l merită

În timp ce mii de femei din întreaga lume cer eliminarea diferenţelor de salarii dintre femei şi bărbaţi, Islanda a sărbătorit ziua internaţională a femeii devenind prima ţară din lume care elimină More »

Pîna si în Islanda , islandezii citesc în presa de la Reykjavík despre guvernul din Rúmenía : „Á nóttunni, eins og þjófnaður !!!”

Dómsmálaráðherra Rúmeníu segir af sér. Floran Iordache, dómsmálaráðherra Rúmeníu, hefur sagt af sér í kjölfar þeirrar mótmælaöldu sem gengið hefur yfir landið síðustu daga.À Mörg hundruð þúsund hafa komið saman til mótmæla More »

Presa din Islanda vorbeste despre protestele gigantice de peste hálf milljón de români

Um það bil hálf milljón Rúmena tók í dag þátt í mótmælum gegn stjórnvöldum. Þau hafa staðið síðastliðna sex daga. Tvö til þrjú hundruð þúsund komu saman í höfuðborginni Búkarest, 45 þúsund More »

Presa islandeza : chiar si în Islanda la Reykjavik, Grindeanu & Dragnea umbla în costume de Jilava „Stjórnvöld í Rúmeníu gefa eftir”

Sorin Grindeanu, forsætisráðherra Rúmeníu, ætlar að draga til baka opinbera tilskipun sem felur í sér að það verður ekki saknæmt að þiggja mútur og misbeita valdi sínu ef ávinningurinn er innan við More »

 

Investitiile unui miliardar chinez refuzate in Islanda


Huang Nubo, miliardarul chinez care se află, deja, în negocieri cu Islanda asupra unor posibile alternative, după ce propunerea de a investi 200 de milioane de dolari i-a fost respinsă, a declarat că este în proces de schițare a altor proiecte turistice similare în Finlanda și Danemarca.
…   „Motive naționaliste”

Huang, în vârstă de 55 de ani și președinte Beijing Zhongkun Investment Group Co. a declarat reporterilor că negocierile cu guvernul Islandei continuă asupra unor propuneri alternative, inclusiv asupra arendării terenului pentru un proiect similar. Cu toate că unii oficiali guvernamentali sunt dispuși să accepte aceste investiții, alții se opun din motive naționaliste, a declarat investitorul chinez.

Huang a anunțat în septembrie că a demarat negocierile asupra achiziționării de terenuri în nordul Islandei de la un grup de fermieri, contra a 8,8 milioane de dolari. Planul original prevedea investiții de 200 de milioane de dolari pentru construcția unei stațiuni cu hotel, teren de golf și hipodrom. Oferta a fost respinsă pentru că transferul de proprietate este „incompatibil” cu legislația Islandei, a declarat, luna trecută, un reprezentant al ministerului de Interne.

Investiții în Islanda

„Ei încă speră că China va investi în țara lor”, a declarat Huang. „Ei nu au mai avut parte de astfel de investiții de multă vreme”.

Islanda, țară care s-a confruntat cu o criză bancară severă în 2008, se bucură, în prezent de o creștere economică mai rapidă decât media zonei euro, conform estimărilor Fondului Monetar Internațional. PIB-ul Islandei va crește cu 2,5% anul viitor, mai mult decât dublul creșterii estimate a zonei euro, de 1,1%.

Dezvoltatorul imobiliar a declarat, în septembrie, că își va extinde afacerile și în alte țări nordice, în cazul în care va reuși să cumpere terenul din Islanda. Astăzi, a declarat că ia în considerare lansarea de proiecte de investiții în Norvegia.

Miliardar chinez vrea să investească în țările nordice

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: