Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Investeşte în Islanda. Impozitele sunt foarte mici

Cu un Produs Intern Brut în creştere cu 2,5% şi o rată a şomajului care a coborât anul trecut sub pragul de 7%, Islanda lasă impresia unei ţări care nu a fost devastată de criza financiară. Totuşi, în 2008, Islanda a lăsat practic pradă falimentului mai multe dintre băncile sale – Kaupthing, Landsbanki şi Glitnir. O strategie total opusă formulei adopate de Statele Unite şi UE, unde băncile în dificultate au fost salvate cu preţul a zeci de miliarde de euro din bani publici.

A reuşit Islanda acolo unde marile puteri au eşuat? Nu se pune problema aşa, spune Paul Sloate, preşedintele fondator şi şeful departamentului de investiţii al firmei americane Green Drake Partners. „Victimă a unei bule, Islanda nu a făcut altceva decât să aplice soluţia clasică a crizelor financiare, adică de a lăsa băncile să intre în faliment, ştiind că instituţii financiare străine vor veni imediat să ocupe locul astfel eliberat.

O soluţie mai puţin costisitoare şi care a permis guvernului să evite o serie de cheltuieli greu de achitat ulterior”, explică analistul. În acelaşi timp însă, islandezii au plătit scump explozia bulei lor financiare. Potrivit datelor CIA World Factbook, PIB-ul naţional s-a contractat cu aproape 6,8% în 2009 , în timp ce şomajul s-a apropiat de 9,5%. Mai mult, moneda lor naţională, coroana islandeză, a pierdut aproape jumătate din valoare , comparativ cu dolarul american, în intervalul cuprins între 2007 şi 2012. Dar, cum se spune, tot răul spre bine, pentru că, paradoxal, graţie acestei deprecieri, economia Islandei, puternic axată pe export, a reuşit să se refacă. Poate fi împrumutat modelul islandez? Greu de spus, strecoară un răspuns Craig Columbus, de la First Allied Asset Management . „Soluţia islandeză e dificil de teleportat oriunde în lume , din SUA până în Europa

mai mult la :

Investeşte în Islanda. Impozitele sunt foarte mici

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: