Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Expert in existenta elfilor

Meserie islandeză cu vechi tradiţii

Dacă băncile din Islanda nu s-ar fi prăbuşit din cauza recesiunii (o prăbuşire mai spectaculoasă chiar decît a instituţiilor financiare de pe Wall Street), restul lumii ar fi continuat să ignore cîteva ciudăţenii ale legislaţiei acestei ţări nordice, de care investitorii străini s-au izbit nu o dată.

De exemplu, în anul 2004, compania americană Alcoa, cel de-al treilea mare producător mondial de aluminiu (după Rio Tinto şi Rosal), a început construcţia unui mare combinat în Islanda. Numai că, înainte de a elibera autorizaţie de construcţie, birocraţii de la Reykjavik i-au trimis pe cei de la Alcoa la un expert ofical, a cărui sarcină era de a analiza dacă pe terenul pe care urma să se ridice combinatul de aluminiu nu domiciliază cumva… elfi.

În cele din urmă, experţii au concluzionat că în respectiva zonă nu (sau nu mai) domiciliază niciun elf, autorizaţia de construcţie a fost eliberată şi combinatul a fost construit, oferind locuri de muncă pentru 1750 de persoane. Dintre care 80% sînt polonezi, care nu mai cred, precum islandezii, în existenţa elfilor.

…..

Expert in existenta elfilor

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: