Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Elfii – natiunea conlocuitoare a Islandei

Undeva în apropiere de Cercul Polar, între Marea Groenlandei şi Atlanticul de Nord, pe o insulă clădită din joaca focului şi a apei, a vulcanilor şi a gheizerelor, oamenii trăiesc şi astăzi în bună vecinătate cu elfii, cu zînele şi cu îngerii. Aceasta nu este o poveste, ci se petrece într-o ţară europeană marcată în orice atlas geografic: Islanda.

Situat la îmbinarea plăcilor tectonice europeană şi americană, teritoriul acestei ţări este adeseori remodelat de cutremure şi de erupţii vulcanice. Istoria sa a început la sfîrşitul secolului al IX-lea, cînd fermierii norvegieni şi vikingii i-au populat ţinuturile sălbatice, aducînd şi celţi din Irlanda.
În anul 930 ei au format prima adunare democratică din Europa, Althing (Parlamentul Islandez). Cei 283.000 de locuitori ai Islandei vorbesc şi astăzi aproape la fel ca strămoşii lor: vechea limbă scandinavă.
Tot lor le aparţine recordul de a fi ales prima femeie preşedinte, Vigdis Finnbogadottir, care a condus ţara din 1980 pînă în 1996. Oricît ar părea de ciudat, Islanda nu are o reţea de cale ferată; transportul se face cu maşini, avioane sau nave.
Islandezii se pot, însă, mîndri cu un nivel de alfabetizare a populaţiei de 100% (99%, dacă este să fim riguroşi…), cu un nivel de sărăcie a populaţiei de 0%, dar şi cu extinderea tehnologiilor moderne în toate domeniile.
Deşi toate aceste lucruri spun deja despre ei că sînt altfel, totuşi ceea ce îi deosebeşte, la modul emblematic, de alte naţii, este credinţa lor în existenţa fiinţelor supranaturale pe care le numesc poporul ascuns.
Conform sondajelor, 10% dintre islandezi sînt convinşi că îşi împart insula cu elfii, alţi 10% neagă această idee în vreme ce majoritatea de 80%, consideră că existenţa fiinţelor invizibile este o posibilitate demnă de luat în seamă.
Hafnarfjordur, un mic port aflat în apropiere de capitala Reykjavik, pare a fi locul în care oamenii convieţuiesc în cea mai deplină armonie cu aceste fiinţe subtile. Ei au contactat-o pe Erla Stefansdottir, profesoară de pian şi clarvăzătoare, pentru a le desena o hartă mai specială.
Astfel, una dintre atracţiile turistice ale micului port islandez este o plimbare pe la căsuţele elfilor.
Primarul din Hafnarfjordus, Magnus Gunnarsson, s-a arătat mîndru de documentul care atestă lumea invizibilă din oraşul pe care îl conduce. Foarte încîntat de simpaticii lor vecini, el a declarat că, în felul acesta, şi turiştii vor putea descoperi că, în oraşul nostru, alături de locuitorii obişnuiţi, trăiesc şi fiinţe supranaturale.
Elfii – natiunea conlocuitoare a Islandei

Comentarii

Comentarii

One Response to Elfii – natiunea conlocuitoare a Islandei

  1. cosmin spune:

    mi-ar place sa ma mut in islanda cu nevasta si cei doi copii.sant niste peisaje coplesitoare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: