Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

După o mie de ani, Islanda construieşte un templu dedicat zeilor nordici

Pentru prima dată din vremea vikingilor încoace, islandezii vor  putea să îşi venereze, în mod public, zei precum Thor sau alţii din  mitologia nordică, în funcţie de preferinţe. Luna aceasta a început
construcţia unui templu dedicat exclusiv zeilor nordici, unde  neo-păgânii pot celebra ritualuri străvechi, se pot căsători după  vechile legi de dinainte de creştinism sau îşi pot îngropa morţii  sub ochiul atent al lui Odin.

stire-6-feb-templu

Este primul templu de acest fel construit în Islanda în ultimii o mie de ani; credinţa nordică în zeităţi a bătut în retragere în faţa creştinismului în secolul 11, dar, în ultimii ani, un nou fel de
păgânism a început să câştige popularitate. Asociaţia Ásatrúarfélagið cultivă credinţa în zeii nordici şi şi-a triplat numărul de membri în ultimii zece ani. Neo-păgânii, însă, nu practică ritualuri exact după tiparul celor de acum o mie de ani – spre exemplu, niciuna dintre practici nu mai implică sacrificarea animalelor.


Potrivit lui Hilmar Örn Hilmarsson, înalt preot în Ásatrúarfélagið,
vechile povestiri păgâne sunt mai degrabă metafore pentru forţele
naturii, dar şi pentru umanitate. “Nu cred că există cineva care chiar
crede într-un om cu un singur ochi care călăreşte un cal foarte înalt”,
spune acesta. Templul păgân va avea formă circulară, cu un dom în vârf
menit să lase lumina soarelui să pătrundă înăuntru. Acest fapt va face
ca interiorul să arate mereu diferit, în funcţie de cum îşi schimbă
soarele poziţia în fiecare anotimp şi de perioadele mai lungi sau mai
scurte în care lumina va intra în templu. Clădirea se ridică pe un deal
cu privelişte către capitala Reykjavik.

mai mult la :  http://totb.ro/dupa-o-mie-de-ani-islanda-construieste-un-templu-dedicat-zeilor-nordici/

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: