Comunicat de presă – Fundația Romanian Angel Appeal si SDCC din Islanda

0
2112

Fundația Romanian Angel Appeal, State Diagnostic and Counselling Center (SDCC) din Islanda și Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din București – sector 4 și din județele Bacău, Botoșani, Brăila, Neamț, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui și Vrancea au plăcerea de a vă invita să participați, în data de luni, 5 octombrie, orele 11.00, la conferința de presă cu tema:

Comunitate pregătită, copil integrat
sitelogo
Conferința va pune accentul pe instruirea profesioniștilor care lucrează cu copilul cu autism (30 de psihologi și 100 de cadre didactice din țară) și pe pregătirea a 100 de copii cu autism și a părinților lor, pentru integrarea școlară cu succes, în cadrul proiectului ‘Comunitate pregătită, copil integrat — suport pentru integrarea școlară și socială a copiilor cu tulburări din spectrul autismului’.

În primele cinci luni de proiect, cei 30 de psihologi au fost deja instruiți și 58 de copii cu autism au fost deja incluși și au început pregătirea. Pe 6 octombrie a.c. demarează și instruirea cadrelor didactice.
La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai partenerului din Islanda, ai DGASPC partenere din București și din țară, ai Inspectoratului Școlar sector 4, precum și numeroși profesori care vor participa la cursul ‘Metode de lucru, la clasă, cu copilul cu autism’, din luna octombrie.
Conferința va avea loc la Institute The Cafe, str. Știrbei Vodă nr. 104-106, București (vis-a-vis de DNA).
Proiectul ‘Comunitate pregătită, copil integrat — suport pentru integrarea școlară și socială a copiilor cu tulburări din spectrul autismului’ a demarat la 1 aprilie 2015 și este implementat de Fundația Romanian Angel Appeal în parteneriat cu State Diagnostic and Counselling Center (SDCC) din Islanda și cu Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din București sector 4 și din 9 județe ale țării (Bacău, Botoșani, Brăila, Neamț, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui și Vrancea). Proiectul are o durată de 12 luni și este finanțat prin granturile SEE 2009 — 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Valoarea totală a proiectului este de 148.794 euro, din care 133.894 euro finanțare nerambursabilă și 14.900 euro cofinanțare.
Costinela Caraene, Coordonator PR
Fundația Romanian Angel Appeal