Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

 

Comunicat de presă – Fundația Romanian Angel Appeal si SDCC din Islanda

Fundația Romanian Angel Appeal, State Diagnostic and Counselling Center (SDCC) din Islanda și Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din București – sector 4 și din județele Bacău, Botoșani, Brăila, Neamț, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui și Vrancea au plăcerea de a vă invita să participați, în data de luni, 5 octombrie, orele 11.00, la conferința de presă cu tema:

Comunitate pregătită, copil integrat

sitelogo

Conferința va pune accentul pe instruirea profesioniștilor care lucrează cu copilul cu autism (30 de psihologi și 100 de cadre didactice din țară) și pe pregătirea a 100 de copii cu autism și a părinților lor, pentru integrarea școlară cu succes, în cadrul proiectului ‘Comunitate pregătită, copil integrat — suport pentru integrarea școlară și socială a copiilor cu tulburări din spectrul autismului’.

În primele cinci luni de proiect, cei 30 de psihologi au fost deja instruiți și 58 de copii cu autism au fost deja incluși și au început pregătirea. Pe 6 octombrie a.c. demarează și instruirea cadrelor didactice.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai partenerului din Islanda, ai DGASPC partenere din București și din țară, ai Inspectoratului Școlar sector 4, precum și numeroși profesori care vor participa la cursul ‘Metode de lucru, la clasă, cu copilul cu autism’, din luna octombrie.

Conferința va avea loc la Institute The Cafe, str. Știrbei Vodă nr. 104-106, București (vis-a-vis de DNA).

Proiectul ‘Comunitate pregătită, copil integrat — suport pentru integrarea școlară și socială a copiilor cu tulburări din spectrul autismului’ a demarat la 1 aprilie 2015 și este implementat de Fundația Romanian Angel Appeal în parteneriat cu State Diagnostic and Counselling Center (SDCC) din Islanda și cu Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din București sector 4 și din 9 județe ale țării (Bacău, Botoșani, Brăila, Neamț, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui și Vrancea). Proiectul are o durată de 12 luni și este finanțat prin granturile SEE 2009 — 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Valoarea totală a proiectului este de 148.794 euro, din care 133.894 euro finanțare nerambursabilă și 14.900 euro cofinanțare.

Costinela Caraene, Coordonator PR

Fundația Romanian Angel Appeal

http://www.agerpres.ro/comunicate/2015/09/30/comunicat-de-presa-fundatia-romanian-angel-appeal-14-31-54

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: