Islanda si-a prezentat cu stil lotul pentru Cupa Mondiala (video)

Islanda, cea mai mica natiune din istorie calificata la un turneu final al Cupei Mondiale, si-a prezentat cu stil jucatorii care vor participa la marea intrecere din Rusia in aceasta vara. Din More »

O companie aeriană îți dă 3.300 de euro/lună să te muți în Islanda și să călătorești în toată lumea

O companie aeriană low-cost din Islanda a lansat un concurs în care caută doi prieteni care să se mute în Islanda și să călătorească gratuit în lume, apoi să producă un conținut More »

“Hotelul” transparent din care se poate vedea aurora boreală, în Islanda

Dacă v-aţi apucat deja să căutaţi destinaţii pentru vacanţa din 2018, avem o propunere. Într-o pădure din Islanda s-a deschis un neobişnuit complex format din nouă capsule cu înveliş transparent. Prin urmare, turiştii More »

In Islanda a devenit ilegal ca femeile sa castige mai puțin decât bărbații

O nouă lege care prevede că este ilegal ca femeile sa fie platite mai putin decat barbatii a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 in Islanda. Companiile vor trebui să obțină More »

Islanda s-a saturat de numarul prea mare de turisti!

Islanda a devenit o destinaţie turistică atât de populară încât numărul vizitatorilor străini ar urma să depăşească populaţia locală de şapte ori în acest an, astfel că Guvernul islandez se gândeşte dacă More »

Ea este prim-ministrul Islandei. Are trei copii, la fel ca Firea, insa aici se opresc comparatiile

Katrin Jakobsdottir este premierul Islandei din noiembrie 2017. Are numai 41 de ani, pe care nu0i arata deloc, si este mama a trei copii. Katrin Jakobsdottir este liderul Aliantei Verzilor de Stanga. More »

Islanda: Negocierile conduse de Katrin Jakobsdottir pentru formarea guvernului au eșuat

Negocierile cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale între Mișcarea Stânga-Verzii și alte trei partide în urma alegerilor parlamentare din 28 octombrie desfășurate în Islanda eu eșuat, a anunțat luni postul de More »

Islanda. Prima centrală cu emisii de carbon negative ne-ar putea salva planeta

Efectele încălzirii globale au fost mai evidente ca niciodată în 2017, dar un nou tip de centrală electrică cu emisii de carbon negative ne-ar putea face viața mai ușoară. Când vorbim de More »

MARE SURPRIZĂ. Islanda, cea mai mică țară care va juca la un Mondial

Insularii au uimit lumea fotbalului și au obținut biletele pentru turneul final organizat, anul viitor, de Rusia. Este al doilea mare șoc creat de nordici, în ultimii doi ani. Islanda va evolua More »

Un scandal de pedofilie provoacă alegeri anticipate în Islanda

Prim-ministrul islandez a anunțat vineri organizarea de alegeri parlamentare anticipate, al doilea scrutin de acest fel în mai puțin de un an, după retragerea unui partid din coaliția de centru-dreapta, fapt ce More »

 

15 bancheri islandezi vor fi judecati pentru comportament necorespunzator in timpul crizei


În cazul Landsbanki, şase foşti şefi ai acesteia, inclusiv directorul general, vor fi acuzaţi că au umflat valoarea în Bursa a băncii împrumutând bani investitorilor cu condiţia ca ei să cumpere acţiuni.

În octombrie 2008, guvernul islandez a preluat controlul asupra acestei a doua mare bancă a ţării, care acumulase active neperformante în cursul unei expansiuni internaţionale frenetice. În cazul Kaupthing, nouă şefi în funcţie la vremea respectivă, între care şi directorul general, vor fi urmăriţi în special pentru că au menţinut cursul acţiunilor la niveluri majorate artificial prin diverse manipulări.

Kaupthing era în momentul căderii şi a naţionălizării sale forţate, în octombrie 2008, prima bancă a ţării şi simbolul nesiguranţei unui sector financiar islandez hipertrofiat. Ancheta este mai avansată în acest caz.

Până acum, rezultatele anchetei au dus deja la arestări şi interogatorii în 2010, dar nu încă la inculpări formale. Când aceste două bănci şi cea de a treia din ţară, Glitnir, s-au prăbuşit sub efectul îngheţării pieţelor financiare în toamna anului 2008, guvernul de la Reykjavik a ales să le desfiinţeze, lichidându-le acţiunile şi datoria în obligaţiuni şi scoţându-le activele la vânzare.

Aceste măsuri radicale au fost preferate unei lungi şi costisitoare salvări care depăşea capacităţile financiare ale statului.

…   15 bancheri islandezi vor fi judecati pentru comportament necorespunzator in timpul crizei

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: